Gs Üniversitesi Rektörü Tolga : Öğretim Akademik Takvime Göre Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Gs Üniversitesi Rektörü Tolga : Öğretim Akademik Takvime Göre Devam Edecek

Gs Üniversitesi Rektörü Tolga : Öğretim Akademik Takvime Göre Devam Edecek

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ethem Tolga yanan tarihi binayla ilgili açıklamalarda bulundu.

23.01.2013 16:54

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga yanan tarihi binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Tolga, bir şansızlık yaşadıklarını buna rağmen üniversitedeki öğretimin akademik takvime göre devam edeceğini söyleyerek, "Yangın bizim dersliklerimize sirayet etmemiştir. Öğretim üyelerinin oturduğu binada hasar vardır. Bu binadaki hasar devletin katkısıyla, Galatasaray camiasıyla ve kültürel eserlere duyarlı milletimizin katkısıyla hasarda kaldırılacaktır" dedi.

Rektör Ethem Tolga, bir gazetecinin "Okunmamış sınav kağıtları nedeniyle öğrencilerin notları nasıl olacak?" sorusuna, "Öğretim üyeleri bunları öğrencilerin lehine ayarlayacaklardır. Zaten çok az sınav söz konusuydu. Sınavların yüzde 90'ı neticelenmişti. ve bunlar kayıtlara geçirilmişti. Yüzde 3-5'lik bir sınav sonucunun belirlenmediği durum var. Öğretim üyelerimiz bu durumu göz önüne alarak öğrencinin lehine kanaatlerini verecekler" diye yanıt verdi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili size gelen ilk bilgiler nelerdir?" şeklindeki bir soruya da Tolga, şu şekilde yanıt verdi:

"Bana gelen bilgilere göre bir öğretim üyesinin odasında duman görülüyor. Hemen güvenlik ekiplerimizin dumana müdahale ettiği ve itfaiyeye haber verildiğidir. İtfaiyenin de kısa zamanda geldiğini söylediler. Daha sonra dumanın çatıda görüldüğü itfaiye tarafından tespit ediliyor. İtfaiye buna müdahale ediyor. Fakat çatıdaki duman bir alevin habercisi olarak gözüküyor. Sonra alevler çıkınca maalesef bu durum ortaya çıkıyor. Benim gördüğüm kadarıyla itfaiyenin bir ihmali aksatması söz konusu değildir."

Öte yandan üniversitenin bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci adına Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Taygun Öngören de arkadaşlarına hitaben bir konuşma yaptı. Çok zor bir gece yaşadıklarını ve acılarını tarif etmekte zorlandıklarını belirten Öngören, "Bu acımıza daha da acı katan vahim iddialar var. Üniversitemizin yerinin değiştirileceği yönünde bu iddialar. Bu yaşadığımız felaketten fırsat çıkarabilecek bir zihniyeti kabul etmiyoruz. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz. Herkesin bunu bilmesi gerekir. Biz buradayız ve burası bizim üniversitemiz, yuvamız. Burayı asla terk etmeyeceğiz ve bu zorluğu da atlatacağız" dedi.

Öngören konuşmasını bitirdikten sonra uzun süre arkadaşları tarafından alkışlandı.

(BB) - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gs Üniversitesi Rektörü Tolga : Öğretim Akademik Takvime Göre Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement