Hangisi Doğru Aytaç Paşa? - Son Dakika
Güncel

Hangisi Doğru Aytaç Paşa?

Hangisi Doğru Aytaç Paşa?

2012'de 'darbeyi ben önledim' demişti 2014'te 'Balyoz'u duymadım' dedi!

05.11.2014 10:53

Silah arkadaşları cezaevindeyken 2 yıl önce "Darbeyi ben önledim" diyen E. Org. Aytaç Yalman 2 yıl sonra ifade verdiği Balyoz duruşmasında "Balyoz'u hiç duymadım" dedi. Oysa ki Yalman 26 Eylül 2012'de verdiği röportajda 'Hilmi Özkök'ün kaç tane tankı vardı ki darbeyi önledi' demişti.

Balyoz davasında tanık olarak dinlenen Aytaç Yalman, daha önce verdiği röportajlarda, darbeyi kendisinin önlediğini ima ederek "Hilmi Paşa'nın kaç tane tankı tüfeği vardı ki darbeyi önledi?" demişti. Ancak Yalman, önceki gün, "Ben Balyoz Planıyla ilgili hiçbir istihbarat almadım" diye ifade verdi. Balyoz davasında tanık olarak dinlenen Aytaç Yalman daha önce mahkemede hiç ifade vermemişti. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün ifade veren Yalman, "Ben Balyoz Planıyla ilgili hiçbir istihbarat almadım. Hiç belge ve bilgiye sahip değilim. Bu konuyu basına intikal ettikten sonra öğrendim. Ayrıca bu konuyla ilgili herhangi bir girişimim olmamıştır" ifadelerini kullandı.

İDDİANAME ÖYLE DİYOR

Oysa 26 Eylül 2012 tarihinde Akşam'a konuşan Yalman darbeyi Özkök'ün engellediği yönündeki haberlere tepki gösterip "Hilmi Özkök'ün kaç tane tankı vardı ki darbeyi önledi?" açıklamasında bulunmuştu. Türk Ordusu demek Kara Kuvvetleri Komutanlığı demektir diyen Yalman, 'Darbe girişimini siz mi önlediniz" sorusuna 'Ben öyle demiyorum, iddianame öyle diyor' yanıtını vermişti.

DARBEYİ PAŞA ENGELLEDİ

Balyoz iddianamesinde Aytaç Yalman ile ilgili şu ifade yer alıyor: "2003 yılının ilk aylarından başlamak üzere olası bir askeri müdahale ile ilgili birtakım bilgilerinin olduğu, şüpheli, Çetin Doğan'ın da bu müdahalede önemli bir yerinin olduğu ancak 2003'te emekli edildiği darbenin gerçekleşmemesinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın rolü olduğu hatta bu durumla ilgili olarakşüpheli Çetin Doğan'ın kendisine ağır ithamlarda bulunduğu değerlendirilmiştir.

'GEÇ KONUŞTUNUZ' SİTEMİ

Balyoz davasında yeniden yargılanan askerler dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın geç tanıklık yaptığına sitem etti. Tutuksuz sanıklardan Emekli Tuğamiral Osman Kayalar, "Sonunda tanıklar lütfedip de konuşabildiler. Ve darbe planı olmadığını söylediler. Artık daha fazla maddi kayba uğramak istemiyorum" dedi.

Akşam

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Hangisi Doğru Aytaç Paşa? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement