Hizbullah, Netanyahu'nun tehditlerine kulağını tıkayıp İsrail'e saldırı düzenledi - Son Dakika
Güncel

Hizbullah, Netanyahu'nun tehditlerine kulağını tıkayıp İsrail'e saldırı düzenledi

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait 7 askeri noktaya saldırı düzenledi. Saldırılarda İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'a ve Lübnan'a tehditler savurarak, ''Eğer Hizbullah topyekün bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut'u ve Güney Lübnan'ı Gazze'ye ve Han Yunus'a çevirecek.'' ifadelerini kullanmıştı.

10.12.2023 18:54  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait 7 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırılarda İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ı ve Lübnan'ı tehdit ederek, "Eğer Hizbullah topyekün bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut'u ve Güney Lübnan'ı Gazze'ye ve Han Yunus'a çevirecek." demişti.

İSRAİL ÜSLERİNİ GÜDÜMLÜ FÜZELERLE VURDULAR

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail sınırında yer alan askeri noktalara düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Cel el-Alem, Birket Rişe, Hunin, El-Abad, Zibdin, Ruveysat el-Alem ve Yara askeri noktalarına güdümlü füze ve uygun silahlarla saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi

ÖLEN İSRAİL ASKERLERİ VAR

Hizbullah'tan yapılan açıklamada tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğu, İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi

LÜBNAN SINIRI HAREKETLİ

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 98 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü. Ayrıca çatışmalar nedeniyle Lübnan'da 23 ve İsrail'de 5 sivil hayatını kaybetti.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi

LÜBNAN'I TEHDİT ETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İsrail'in kuzeyindeki askerleri ziyaret etmiş ve önemli açıklamalarda bulunmuştu. Sınırın öte tarafından yapılan Hizbullah saldırılarına ilişkin Lübnan'ı tehdit eden Netanyahu, "Eğer Hizbullah topyekun bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut'u ve buradan çok uzak olmayan Güney Lübnan'ı Gazze'ye ve Han Yunus'a çevirecek." ifadelerini kullanmıştı.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı operasyon düzenledi. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi

GAZZE'DE CAN KAYBI SAYISI 18 BİNE YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 700'ü çocuk, 5 bin 150'si kadın olmak üzere 17 bin 997 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi

GAZZE'DE 98 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı tahrip ederken, karadan işgal sürecinde 98 askeri öldü.

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi
Hizbullah, Netanyahu\'nun tehditlerine kulağını tıkayıp İsrail\'e saldırı düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hizbullah, Netanyahu'nun tehditlerine kulağını tıkayıp İsrail'e saldırı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement