Hızlandırılmış Tren Kazası Davası Düştü - Son Dakika
Güncel

Hızlandırılmış Tren Kazası Davası Düştü

Hızlandırılmış Tren Kazası Davası Düştü

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde meydana gelen Hızlandırılmış Tren kazası ile ilgili son duruşma bugün yapıldı.

07.02.2012 12:30  Güncelleme: 13:23

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde 22 Temmuz 2004'de meydana gelen ve 41 kişinin ölümü, 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Hızlandırılmış Tren kazası ile ilgili son duruşma bugün yapıldı.

Söz konusu kaza, hızlı tren seferlerine geçiş döneminde meydana gelmiş ve kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmıştı. Tam 41 kişinin ölümü ile sonuçlanan bu facianın üzerinden 7 buçuk yıl dolmasına rağmen elle tutulur bir kanıt bulunamayınca, davaya bakan mahkeme heyeti kararını verdi.

Adapazarı 2'nci Ağır Ceza Mahkamesi'nde yapılan duruşmada, açılan kamu davası ile ilgili olarak 7.5 yıllık zaman aşımı süresinin 22 Ocak'ta dolduğunu belirten mahkeme heyeti, davanın düştüğüne karar verdi.

Ankara-İstanbul arasında hızlandırılmış tren seferini yapan Yakup Kadri Karaosmanoğlu adlı tren aşırı hızdan dolayı raydan çıkmış, toplam 230 yolcudan 41'inin ölümüne, 80'inin de yaralanmasına sebep olmuştu. Kaza Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde sürmekte olan özelleştirilme süreci ve yeni hayata geçirilen hızlı tren projesinin ilk adımında meydana gelmişti.

Dava Sakarya 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava boyunca 1.makinist Fikret Karabulut 2 yıl 6 ay hapis ve 100 YTL para cezasına, 2.makinist Recep Sönmez 1 yıl 3 ay hapis ile 333 YTL para cezasına çarptırıldı ve tren Şefi Köksal Coşkun ise beraat etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hızlandırılmış Tren Kazası Davası Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement