Hong Kong'da Dövülen Endonezyalı Hizmetçi - Son Dakika
Güncel

Hong Kong'da Dövülen Endonezyalı Hizmetçi

Hong Kong\'da Dövülen Endonezyalı Hizmetçi

Endonezya Devlet Başkanı Yudhoyono, hizmetçi ve babası ile görüştü.

21.01.2014 11:10

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Hong Kong'da Endonezyalı hizmetçi Erwiana Sulistyaningsih'in dövülmesine ilişkin, sorunun giderilmesine yönelik elinden gelen yardımı yapacağını belirtti.

Yudhoyona, Sulistyaningsih ve babası Rohmad Saputra ile yaptığı telefon görüşmesinde, kaygı ve endişelerini paylaştığı ailenin yaşadığı sıkıntıların aşılması için tüm imkanların kullanılacağını belirtti.

Devlet Başkanı Yudhoyono, Endonezyalı işçilere iyi çalışma koşullarının sağlanması için birçok defa Hong Kong'daki yetkililerle görüştüklerini kaydetti.

Hong Kong polisi ise dün hizmetçisini dövmekle suçlanan 44 yaşındaki kadının suçlu bulunarak tutuklandığını açıklamıştı.

Hong Kong'daki bir göçmen işçi sendikası, ülkeye geçen yıl mayıs ayında gelen 23 yaşındaki Endonezyalı Erwiana Sulistyaningsih'nın, işverenleri tarafından her gün işkenceye maruz kaldığını ve altını bağlamaya zorlandığını iddia etmişti. Vücudundaki yaralar çalışmasına engel olduğundan hizmetçinin ay başında memleketine geri dönmesine izin verilmişti.

Endonezyalı hizmetçinin yaralarının görüldüğü fotoğraflar, Hong Kong'daki Endonezyalılar arasında dolaşmasının ardından büyük tepki uyandırmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hong Kong'da Dövülen Endonezyalı Hizmetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement