Iğdır'da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

Iğdır\'da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle Vali Yolu caddesinde, konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak gayesi ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.

22.09.2013 11:38

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle 20.09.2013 Cuma günü saat 09:30-10:30 arasında Vali Yolu caddesinde, konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak gayesi ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.

Söz konusu yürüyüşe Valimiz Sayın Ahmet Pek, kurum müdürleri, memurlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlarla birlikte yürüyüş yapan Valimiz, yürüyüş yolunun sonunda katılımcılara hitaben yaptığı konuşmalarında " 2002 yılından bu yana 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bizler de bu vesileyle 20 dakikalık kısa bir yürüyüş gerçekleştirdik. Daha önceleri çok az şehirde uygulanmakta olan bu etkinlikler zamanla bir çok şehrimizde hareketliliğe dönüştü. Buradaki amaç; konuya dikkat çekerek farkındalık oluşturmaktır.

İlde hava sirkülasyonun olmaması sebebiyle diğer şehirlere nazaran daha çok hava kirliliği mevcut. Bu bakımdan hareketliliğe en çok ihtiyacı olan şehirlerden birisi de burasıdır. Şehir yaşantısı kirli hava dolayısıyla insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bunun yanı sıra yaşamımızdaki hareketsizlik, kısa mesafelere araçlarla gitmek ve özellikle ilimizdeki park alanını azlığı ile bisiklet yollarının eksikliği de hareketi kısıtlayan olumsuz faktörlerdir. İlimizde bisiklet kullanımı oldukça fazladır. Buna nazaran bisiklet yolumuz hiç yok. Oyun alanlarımız da aynı şekilde ihtiyaca cevap verememekte.

Ben etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Çevre Şehircilik İl Müdürümüze ve katılımcılara teşekkür ederim. Bu haftanın amacı doğrultusunda verimli geçmesini ve halkımızın konuya duyarlılık göstermesine vesile olmasını temenni ederim." dedi.

2013 yılı için oluşturulan "Temiz Hava –Senin Hareketin" teması kapsamında yapılacak aktivitelerle; kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıdığı bilinen, trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanabilmesi için, araç park probleminin, motorlu araçlardan kaynaklanan trafiğin, gürültünün ve trafik stresinin azaltılması ve aynı zamanda fiziksel hareketliliğin arttırılması amaçlanmaktadır.

Etkinlik sonunda çay bahçesinde, aktiviteye katılanlarla çay içildi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Iğdır'da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement