Iğdır'da Uçak Seferlerine Yeniden Başlandı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Uçak Seferlerine Yeniden Başlandı

Iğdır\'da Uçak Seferlerine Yeniden Başlandı

Iğdır Havalimanı Müdürü Bağca "Iğdır'da yoğun sis nedeniyle 12 gün uçaklar iniş ve çıkış yapmadı ancak şu an seferlerimiz yeniden başladı." dedi.

08.01.2014 10:50  Güncelleme: 10:57

Iğdır Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, "Iğdır'da yoğun sis nedeniyle 12 gün uçaklar iniş ve çıkış yapmadı ancak şu an seferlerimiz yeniden başladı ve herhangi bir aksaklık yaşanmıyor" dedi.

Bağca, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan soğuk ve sisin hava yolunu da olumsuz etkilediğini söyledi.

Görüş mesafesinin uluslararası standart mesafesinin altına düşmesi nedeniyle uçuşların zaman zaman aksadığını ifade eden Bağca, şöyle devam etti:

"Aletli iniş sisteminin normal zamanlarda ve görüş mesafesinin düşük olduğu hava durumlarında uçakların piste inmelerini kolaylaştıran bir seyrüsefer yardımcı sistemidir. Sistemin kurulumu ile birlikte hava trafik yaklaşma ve iniş usulü dizayn edilerek görüş mesafesi iyileştirilmiştir ancak maalesef seyrüsefer yardımcılarının da belli kriterleri bulunmaktadır. Görüş mesafesinin uluslararası standartların altına düştüğü durumlarda, alınan bütün önlemlere rağmen uçak seferlerinde aksamalar meydana gelebilmektedir."

Uçak seferlerinde yaşanan bu aksaklıkların havalimanında uçuşa yönelik birtakım yardımcıların eksikliğinden değil, tamamen uçuş güvenliği ile ilgili olarak görüş mesafesinin limitlerin altında olması sebebiyle konulan uluslararası kriterlerin uygulanmasından kaynaklandığını vurgulayan Bağca, "Iğdır'da yoğun sis nedeniyle 12 gün uçaklar iniş ve çıkış yapmadı ancak şu an seferlerimiz yeniden başladı ve herhangi bir aksaklık yaşanmıyor." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Uçak Seferlerine Yeniden Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement