Iğdır'da Vergi Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Vergi Rekortmenlerine Ödül

Iğdır\'da Vergi Rekortmenlerine Ödül

Iğdır'da Vergi Rekortmenlerine ödül töreni düzenlendi.

02.03.2013 16:03

Iğdır Defterdarlığınca organizasyonu yapılan, 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında 24'üncüsü kutlanmakta olan '' Vergi Haftası ''kutlama etkinlikleri kapsamında 01 Mart 2013 Cuma günü vergi mükelleflerine yönelik Ödül Töreni düzenlenmiştir

Törene, Iğdır Valisi Sn. Ahmet Pek, eşleri Ayfer Pek hanımefendi, Iğdır Belediye Başkanı, Karakoyunlu Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ve eşi, Defterdar ve eşi, Adalet Komisyon Başkanı, Vali Yardımcıları, Iğdır Üniversitesinin Rektörü ve eşi, Baro Başkanı, İl Jandarma Alay Komutan V. ve İl Emniyet Müdür V. ile Kurum Müdürleri katıldı.

Ödül töreninde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi haftası ile ilgili tanıtım filmi izlenmiştir. İl Defterdarı Mehmet Durusoy tarafından yapılan açılış konuşmasına müteakip bir konuşma yapan Valimiz; ''Vergi mükelleflerini ödüllendirmek gibi anlamlı bir program düzenlenmesinde emeği geçen Defterdarımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bugün ödüllerini alacak olanlar bir yıllık bir emeğin sonunda Devletimize olan mükellefiyet görevlerini laikiyle yerine getirerek örnek bir çalışma sergilemişlerdir.

Vergi bir ülkenin gerçek ve tüzel kişilere yüklemiş olduğu ekonomik bir sorumluluktur. Devletin vatandaşlara sunmuş olduğu yol, su, elektrik, sağlık ve altyapı gibi birçok hizmetler ödenen bu vergilerle karşılanmaktadır. Bu bakımdan kazanç sağlayan herkes vergisini düzenli olarak ödemekle yükümlüdür. Vergi kaçakçılığının önüne geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki, bir devletin gücü zenginliği ile orantılıdır. Sizler vergilerinizi vermezseniz beklediğiniz hizmeti de alamazsınız. Sosyal devlet olmanın gerekliliklerinden biri de budur.

Bu vesileyle; çalışan, üreten, istihdam sağlayan, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan değerli iş adamlarımızı ve kurumlarımızı bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.'' dedi.

2011 yılı gelirlerine göre, 2012 yılında en yüksek vergi beyan eden ve ilk beş sırada yer alan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine Gelir Vergisi Başkanlığınca gönderilen hediye kitleri ve plaketler ile kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerin hediyeleri Valimiz Sn. Ahmet Pek tarafından verildi

Buna göre kurum ve gelir vergisi ödemesi bakımından ilk beş sırada yer alan vergi mükellefleri;

Kurumlar vergisi ödemesi Bakımından;

1.sırada Yaycılı Kardeşler Paz.Tic.Ltd. Şirketi,

2.sırada Özgen Gıd. Tur. İnş. Akar.Tıbbi Malzm.Teks.Hay.Tic. Ltd. Şirketi,

3.sırada Tur ArasTeks.Gıd.İnş.Tar.Hay.Pet.Oto.Tic. Ltd. Şirketi,

4.sırada Iğdır Kadın Doğum Özel Sağlık Hiz. Ltd. Şirketi.

Gelir vergisi ödemesi bakımından;

1.sırada Tacettin Şimşek,

2.sırada Salih Aras,

3.sırada Ali Kalan,

4.sırada Turgay Aras,

5.sırada Nazım Karadağ

Törene katılanlara ayrıca yemek verilerek, tören sonlandırılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Iğdır'da Vergi Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement