Iğdır Havalimanı'da Kar Temizliği - Son Dakika
Güncel

Iğdır Havalimanı'da Kar Temizliği

Iğdır Havalimanı\'da Kar Temizliği

Iğdır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle havalimanında modern araçlarla kar temizliği yapılıyor.

13.12.2013 13:56  Güncelleme: 13:54

Iğdır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle havalimanında modern araçlarla kar temizliği yapılıyor.

Kente yolcu taşıyan uçakların pistte sorun yaşama için Iğdır Havalimanı'nda modern kar temizleme araçlarıyla belli aralıklarla kar temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, yaptığı açıklamada, özellikle pist alanında titizlikle kar temizleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Kentte kar yağışının aralıksız devam ettiğini belirten Bağca, şöyle devam etti:

"Biz havalimanımızda olumsuz bir durumun yaşanmaması için her gün belli aralıklarla kar temizliği yapıyoruz. Kar temizleme işlemini yaparken de pistin zarar görmemesi için özel kar temizleme araçlarını kullanıyoruz. Kullandığımız araçların tamamı kurumumuza ait ve hepsi de özel araçlar. Kar temizliği araçlarımızın kepçeleri plastik yapım ve bu özelliği sayesinde pist herhangi bir zarar görmüyor. Ekiplerimiz 24 saat hazırda bekliyor. Olası bir kar yağışı ve tipi durumunda pistte kar temizliği çalışmaları yapıyor. Sis olmadığı durumlarda uçaklar havalimanımıza rahatlıkla iniş yapabilir. Son günlerde bazı uçak seferlerimiz iptal oldu. Bu durum firmaların isteği üzerine oldu. Biz pit alanımızı sürekli olarak temiz tutuyoruz."

Havalimanında kuracakları cihazlarla inişlerin daha kolay yapılacağını anlatan Bağca, "Bu cihazlar sayesinde 3 bin 500'e kadar görüş mesafesi sağlanacak. Biz ekip olarak havalimanında elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Kar temizleme araçlarımızın yanında sağlık personelleri de sürekli olarak burada nöbet tutuyor. Hava muhalefetinden dolayı uçak seferleri iptal olabilir ancak bu durum bizden kaynaklanmaz. Yeni kurulan bir havalimanı için gereken bütün çalışmaları yapıyoruz. Özellikle kar temizleme çalışmamız birçok kişi tarafından takdir edildi. Çünkü bu işlemi yaparken kesinlikle piste zarar vermiyoruz. Araçlarımızın son sistem olması bizim için önemli bir avantaj" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır Havalimanı'da Kar Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement