İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

08 Temmuz 2013 Pazartesi günü Valilik Toplantı Salonunda Valimiz Sayın Ahmet Pek'in Başkanlığında İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

12.07.2013 19:22

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Valimiz; Kurulun aktif görevleri arasında; İl düzeyinde istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi konularında ve İl istihdam politikasının oluşturulmasına yardımcı olunması, uygulanacak aktif işgücü politikalarının belirlenmesi, ildeki istihdam etkinliklerinin izlenmesi ve değerlendirilmesinin yer aldığını ve bu amaç doğrultusunda hizmet verdiğini belirtti.

Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan işsizlik problemi için "Aktif İşgücü" programlarının doğru planlanmasının önemine vurgu yapan Valimiz "İlimizde işsizliğin azaltılması ya da ortadan kaldırılması için daha gerçekçi, çağdaş ve kapsamlı istihdam hizmeti sunulması adına çok çalışmamız gerekiyor. Bu itibarla, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda, 2013 Yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planının uygulanması esnasında kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği çok önemlidir." dedi.

Bu programların planlanmasında kurumların, oda temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve işverenlerin işbirliği ve uyum içerisinde çalışmaları gerektiğini belirten Valimiz Sayın Ahmet Pek; "Kurumların işbirliği, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında daha da önem kazandıracaktır." dedi.

Toplantıda, "Engelli İstihdamının Artırılması" konusunun görüşülmesinin yanı sıra bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme ve sonuçlarının değerlendirilmesi ile diğer gündem maddeleri görüşüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement