İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplandı

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplandı

Tunceli İl Milli Eğitim Danışma Kurulu 16 Ağustos 2013 Cuma günü Munzur Ortaokulu Konferans Salonunda 10.00-12.00 saatleri arasında toplandı.

21.08.2013 22:34

İl Danışma Komisyonu Vali Yardımcısı Eşref YONSUZ başkanlığında; İl Milli Eğitim Müdürü Ziya POLATTAŞ, Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hıdır ÖZDEMİR, İl Eğitim Denetmenleri Başkan Vekili Zülküf DARCAN, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır BELİCE, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim_Sen Başkanı Hasan ÖLGÜN, mahalle muhtarları, merkez okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Öğrenci temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ziya POLATTAŞ, "Bugün burada 2012-2013 eğitim öğretim yılını değerlendirmek ve 2013-2014 eğitim öğretim yılının yol haritasını belirlemek üzere toplanmış bulunmaktayız. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bu güzel kentin eğitimini daha iyi bir seviyeye çıkarmak siz değerli eğitim paydaşlarıyla ortak akıl ve katılımcı bir anlayışla mümkün olacaktır.

Sayın Valimizin liderliğinde ve himayelerinde başlatmış olduğumuz çalışmalar olumlu sonuçlarını vermeye başlamıştır. İlimiz bu yıl YGS de 65. sıradan 30. sıraya yükselmiştir. Eğitimde önceliklerimiz;

-Eğitim ortamlarının fiziki koşullarının durumlarını iyileştirmek, Okulların bakım ve onarımlarını yapmak, Okulların temel eğitim materyalleri, araç ve donatımla ilgili tüm sorunlarını gidermektir.

-Eğitimin kalitesini, çıtasını yükseltmektir.

-Geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığının kazandırılması,

-Yaygın eğitim alanında Halk Eğitim Merkezlerimiz aracılığıyla halkımızın talep ettiği ihtiyaç olarak görülen kursların açılmasını sağlamak,

-Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yaygınlaştırmak,

-Okul aile işbirliğini aile ziyaretleri ile geliştirmek,

-Evrensel insani değerleri tanımış, kendi hak ve hukukunu bilen, diğer bireylerinde hak ve hukukunu kendi hakkı gibi koruyup kollayan, doğru, dürüst, güvenilir, yardım sever, birçok güzel değeri yaşamına yansıtan, değerler eğitimi ile donanımlı bireyler yetiştirmek,

-Öğrencilerimizi ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri almak"

olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz tüm eğitim paydaşlarından görüş ve öneri sunmalarını, katkı beklediğini ifade etti. Akabinde tüm katılımcılardan görüş ve öneri alındı.

Eğitim Denetmenleri Başkan Vekili Zülküf DARCAN, 2012-2013 eğitim öğretim yılı sınav sonuçları ile ilgili sayısal verilerin sunumunu yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Darcan, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınav başarısının arttırılması amacıyla çalışmalar yapmak üzere tüm paydaşlardan destek beklediğini ifade etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan ÖLGÜN ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır BELİCE eğitim-öğretim ile ilgili görüşlerini belirttiler.

Toplantı sonucunda değerlendirme yapan Vali Yardımcımız Sayın Eşref YONSUZ, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başladı. Bir önceki eğitim-öğretim yılına göre daha fazla başarı sağlamış bulunmaktayız. Eğitimde hepimiz aynı gemideyiz, gemi su alırsa hepimiz batarız dedi. Sunumda çok güzel konuların ele alındığına ayrıca kitap okumanın önemine değinen Yonsuz, Teknolojiyle ilgili sorunların Fatih projesiyle giderileceğini belirtti. Öğretmen ve öğrencilere çok önem verdiğini belirten Yonsuz, yapılan toplantının amacı İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin yanında diğer kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin de fikirlerini almak olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, eğitimde istenen başarının kurumlar arasında sağlanacak işbirliği ile yakalanacağını söyledi. Karşılıklı görüş alış verişin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement