Çocuklar, Faber-Castell Atölyelerinde Bilgi Sahibi Oluyorlar - Son Dakika
Güncel

Çocuklar, Faber-Castell Atölyelerinde Bilgi Sahibi Oluyorlar

Çocuklar, Faber-Castell Atölyelerinde Bilgi Sahibi Oluyorlar

Çocuklar, Faber-Castell Atölyelerinde tasarımın yanı sıra matematik ve fen gibi birçok konuda bilgi sahibi oluyorlar.

13.03.2014 14:37

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell desteği ile Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen atölye çalışmalarıyla, çocuklar birbirinden farklı tasarımları ve eserleri inceleme şansı yakalarken matematik ve fen gibi çeşitli alanlarda da bilgileniyorlar.

Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim'
Yer: Renkli Matematik Dünyası
Tarih: 15 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 7 - 10 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Sayılar ve renkler eğlenceli bir oyuna dönüşüp, çocukları bu oyuna katılmaya davet ediyor. Çocuklar bu cumartesi günü matematiğin uçsuz bucaksız dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyorlar, dahi arılar gibi kendi peteklerini kendileri örüyorlar. Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki "Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim" adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 30 TL.

Pera Müzesi
Etkinlik: 'Yarı İnsan, Yarı…'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 16 Mart Pazar
Saat: 12:20 – 14:20
Yaş: 4- 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar, İspanyol sanatçı Picasso'nun resimlerinden esinlenerek, çamur ve tel ile, insan başlı, yılan gövdeli ya da keçi başlı, insan gövdeli ama yarı dinazor.. gibi farklı yaratıklar şekillendirecekler. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Cam Altındaki Resim'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 16 Mart Pazar
Saat: 15:00 – 17:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Saydam Tasarımlar programı kapsamında, çocuklar her iki taraftan görülebilecek saydam resmin ön çizimleri önce asetat üzerine yapacaklar sonrasında ayrıntılı resimleri pleksi levhalara saydam boyalarla renklendirecekler. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Organlarımız: Fen Atölyesi'
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 15 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Bu cumartesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde çocuklar vücudumuzu oluşturan ve yaşamımızı sürdürmemizi sağlayan organlarımızı tanıyacaklar ve onların görevlerini öğrenecekler. Atölyeye katılım için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL'dir.

İstanbul Oyuncak Müzesi
Etkinlik: 'Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölyesi; Mekanik Tarihi Oyuncak Atölyesi'
Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi
Tarih: 15 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 3 – 6 Yaş Arası (Aileleri ile birlikte), 7 – 12 Yaş Arası (Bireysel)

Etkinlik detayı: Çocuklar, önce Oyuncak Müzesi'nin ilk katında bulunan tarihi Türk oyuncaklarını inceleyecekler ardından Yetenekli Eller Atölyesi'nde bu oyuncakların benzerlerini yapacaklar. Atölyeye katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Etkinlikler, müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli müze giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL'dir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar, Faber-Castell Atölyelerinde Bilgi Sahibi Oluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement