İsrail Savunma Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Basın Toplantısına Katılmayı Reddetti - Son Dakika
Güncel

İsrail Savunma Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Basın Toplantısına Katılmayı Reddetti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısına katılmayı reddettiği belirtildi. Savaş Kabinesi içinde savaşın komutası ve esir takası konularında anlaşmazlıklar yaşanırken, Galant ve Gantz'ın bu kararı neden aldığına ilişkin bilgi verilmedi.

30.12.2023 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısına katılmayı reddettiği belirtildi.

İsrail'de 7 Ekim sonrası Netanyahu liderliğinde kurulan ve Gantz ile Galant'ın da üyesi olduğu Savaş Kabinesi içinde savaşın komutası ve esir takası konularında anlaşmazlıklar yaşanıyor.

GALANT VE GANTZ, TOPLANTIYA KATILMAYI REDDETTİ

Söz konusu ülkenin medyasına göre bu anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın X sosyal medya platformundaki açıklamada, Galant ve Gantz'ın Netanyahu'nun Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısına katılmayı reddettikleri ifade edildi. Açıklamada Galant ve Gantz'ın bu kararı neden aldığına ilişkin bilgi verilmedi.

502 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 168'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 502 İsrail askeri öldürüldü.

HAMAS VE İSRAİL ARASINDAKİ ESİR TAKASI ANLAŞMASI

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İsrail Savunma Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Basın Toplantısına Katılmayı Reddetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Savunma Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Basın Toplantısına Katılmayı Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement