İstanbul'da Kar Yağışı Yaban Hayatını da Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı Yaban Hayatını da Etkiliyor

İstanbul\'da Kar Yağışı Yaban Hayatını da Etkiliyor

İstanbul/İHA)- İstanbul'da bir süredir devam eden kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkiliyor.

02.02.2012 10:16

E34-ASA/02-ŞUB-0027-0247

-

- ŞİLE'DE KAR NEDENİYLE BESLENEMEYEREK ZAYIF DÜŞEN BİR ATMACA, VATANDAŞ TARAFINDAN VETERİNERE GÖTÜRÜLEREK TEDAVİ ETTİRİLDİ

(FOTOĞRAFLI)

HAKKI ÖZ

İstanbul/İHA)- İstanbul'da bir süredir devam eden kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Şile'de yoğun kar nedeniyle aç kalarak halsiz düşen bir atmaca, vatandaşlar tarafından bulunarak veterinere götürüldü.

Şile'de ormanlık alandan geçmekte olan bir kamyon şoförü, bir atmacanın uçarken bir anda yere düştüğünü gördü. Durumu hemen hayvanlara özel ilgisi olan arkadaşı Ömer Kırçlı'ya haber verdi. Şile'nin Doğancılı Köyü'nde oturan Ömer Kırçlı'da atmacanın bulunduğu ormanlık alana gelerek yaralı atmacayı aldı. Halsiz düşmüş ve uçamayan atmacayı su ve mama ile besleyen Kırçlı, yaralı atmacayı tedavi ettirmek için Maltepe'de bulunan özel bir veteriner kliniğine getirdi.

Yaralı atmacayı telefonla arayan arkadaşlarının haber verdiğini belirten Kırçlı, "Ben Şile'nin Doğancılı Köyü'nde oturuyorum. Kamyoncu arkadaşlar telefon ederek 'ormanda bir hayvan uçarken düştü biz başında bekliyoruz, gel' dediler. Bende hemen gittim aldım. Araştırdım, kuşlardan bir veteriner olarak burayı buldum. Buraya getirdim. İnşallah tedavisini yapacaklar. Görünürde hiç bir yarası yok biraz halsiz. Biraz su içirdim, mama verdim. Yavaş yavaş yedi ancak uçamıyor. Aslında yırtıcı bir kuş ama şu anda

halsiz olduğu için hiç bir şey yapmıyor. O yüzden korkmuyorum. Hayvanları seviyorum. Yardıma muhtaç hayvanlar olduğu zaman beni arıyorlar. Gidip yardımcı olmaya çalışıyorum. Sırf hayvana yardımcı olabilmek için Şile'den Maltepe'ye kadar geldim. Yollarda bayağı bir kar var ama yine de geldik" dedi.

Oldukça halsiz olduğu gözlenen atmacayı muayene eden veteriner hekim Anıl Sille, " Büyük ihtimalle açlıktan dolayı halsiz kalmış olabilir. Ancak çarpmanın etkisiyle ayakları biraz yara olmuş. Kar yağışı nedeniyle son bir kaç gündür doğadan beslenemeyerek bu şekilde hayvanlar geliyor. Hatta bazıları buraya gelemeden hayatını kaybediyor. Normalde yırtıcı bir kuş ama şu anda çok halsiz, açlıktan bu hale gelmiş, yoksa başka bir sıkıntısı yok gibi gözüküyor" dedi.

Yapılan ilk muayenesinde atmacanın düşme sonucunda ayağında kırık olduğunu tespit edildi. İlk tedavisi veteriner Sille tarafından yapılan yaralı kuşun kırık olan ayağı sargı ile sarıldı ve ağrı kesici iğne yapıldı. Veteriner hekimin ilaç da yazdığı yırtıcı kuşun bir süre bakıma ihtiyacı olduğu belirtildi.

Tedavi sonrasında İHA muhabirine konuşan Ömer Kırçlı, " Veterinerde ilk tedavisine başladılar. Kardan dolayı halsiz kalmış, vitaminsiz kalmış. Parmağında, ayağında bir kırık var. O sarıldı. Belli bir süre baktıktan sonra kendisini toparlayınca götürüp ormana salacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kar Yağışı Yaban Hayatını da Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement