İsveç Dışişleri Bakanı Bildt Sırbistan'da - Son Dakika
Güncel

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt Sırbistan'da

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt Sırbistan\'da

Bildt, Sırbistan Başbakanı Daçiç ve Dışişleri Bakanı Mrkiç ile görüştü Bildt: "Sırbistan'ı, AB'ye katılım müzakerelerine ocak ayında başlayacak olmasından dolayı kutluyorum. Ancak katılım sürecinde yapılması gereken çok iş var"

01.07.2013 23:21

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, Başbakan İvitsa Daçiç ve Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç ile ayrı ayrı görüştü.

Sırbistan Sarayı'nda bir araya gelen Daçiç ve Bildt, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliğine (AB) katılım müzakerelerine ocak ayında başlayacak Sırbistan'ı bu başarısından dolayı kutlayan Bildt, "Ancak, katılım sürecinde yapılması gereken çok iş var" dedi.

Bildt, katılım müzakereleri sürecinin önemli fırsatları da beraberinde getirdiğini belirterek, "Sayın Daçiç'e toplantı sırasında, Sırbistan'ın oldukça zengin bir ülke olduğunu ancak geçmişten kalan mirasın ülkeye yük olduğunu söyledim" diye konuştu.

Hırvatistan'ın AB üyesi olması nedeniyle dün gece başkent Zagreb'de düzenlenen kutlama programına da değinen Bildt, kutlamalarda, tüm bölge liderlerini bir arada görmekten çok etkilendiğini söyledi.

Sırbistan Başbakanı Daçiç de İsveç'in ve Dışişleri Bakanı Bildt'in AB üyelik sürecinde her zaman Sırbistan'ın destekçisi olduğunu kaydetti.

Daçiç, Bildt'in, AB Konseyi'nin Sırbistan'a müzakerelere başlama tarihi verilmesinin hemen akabinde Belgrad'ı ziyaret etmesinin, Sırbistan'a AB üyeliği yolunda cesaret vereceğini kaydetti.

Daçiç, "AB katılım müzakerlerine başlamak ve onları başarıyla sona erdirmek, bizim için hayati önem taşıyor. Sırbistan halkı ve devleti bu ailenin ve Avrupa halklarının bir parçası olmayı hak ediyor" dedi.

-"Yeni bir aşama başlıyor, yeni fırsatlar doğuyor"-

Belgrad'daki temasları kapsamında, Sırp meslektaşı İvan Mrkiç ile görüşen Bildt, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, yatırımlar konusunu ele aldıklarını belirtti.

Bildt, Sırbistan'ın katılım müzakerelerine başlamasının Sırbistan için yeni bir aşama olduğunu dile getirerek, "Yeni bir aşama başlıyor, yeni fırsatlar doğuyor. Şu anda yapılması gereken, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirip Sırbistan'ın ve diğer bölge ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'in, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile yarın yapacağı görüşmenin ardından Kosova'nın başkenti Priştine'ye gitmesi bekleniyor. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç Dışişleri Bakanı Bildt Sırbistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement