İü Rektörü Söylet "Hakaret" Davasında Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

İü Rektörü Söylet "Hakaret" Davasında Beraat Etti

İü Rektörü Söylet "Hakaret" Davasında Beraat Etti

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yunus Söylet, öğretim üyesi Prof.Dr.Recep Seymen'e hakaret ve iftira suçlarından hakkında açılan davada beraat etti.

14.02.2013 12:26

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Seymen'e hakaret ve iftira suçlarından hakkında açılan davada beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmaya müşteki Recep Seymen katıldı. "İftira ve hakaret" suçlarından 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise duruşmaya gelmedi. Davada Recep Seymen ve Yunus Söylet arasındaki gelişmeleri haber yapan bir gazeteci tanık olarak dinlendi. Söylet'in avukatı Selma Aslan, "Müvekkilime yöneltilen suçları kabul etmiyorum. Sanığın beraatine karar verilsin" dedi. Davayı karara bağlayan Mahkeme, sanık Yunus Söylet'in üzerine yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatine karar verdi.

8 YIL 2 AY HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yunus Söylet'in gazetelere verdiği röportajlarda "Bana, meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil" dediği belirtiliyor. Söylet'in bu sözleri nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 2 ay hapsi istendi.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İü Rektörü Söylet 'Hakaret' Davasında Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement