Jandarma Teşkilatı’nın 172’inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatı’nın 172’inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Jandarma Teşkilatı’nın 172’inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Kutlama programı geleneksel Jandarma yemeği ile sona erdi.

15.06.2011 10:57

Vali İbrahim Özçimen, Jandarma Teşkilatının 172'inci kuruluş yıldönümü etkinlişkleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen kutlama programına katıldı. Törene şehit aileleri de katılırken törende bir konuşma yapan Vali Özçimen, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması konusunda vatan sevgisiyle çalışan Jandarma Teşkilatı'nın güvenliğimizin en önemli teminatı olduğunu söyledi.

Jandarma Teşkilatı'nın 172'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri ülke çapında olduğu gibi ilimizde de etkinlkiklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen kutlama programına Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Yücekan, ilimiz protokolü, şehit aileleri ve ilimiz askeri erkanı ile aileleri katıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken daha sonra ise Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarihçesi okundu. Kutlama programında ilk konuşmayı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ertaş yaptı. Ertaş yaptığı konuşmasında Jandarma Teşkilatının ülkemiz için önemine değindi ve katılımcılara teşekkür etti.

"Ülkemizin emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenini koruyan, ordumuzun göabebeği Jandarma Teşkilatı'nıun 172'inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum" diyerek konuşmasına başlayan Vali Özçimen ize, Jandarma Teşkilatının iç güvenliğin sağlanmasında en mühim ve maddi vasıta olduğunu vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli parçalarından olan Jandarma Teşkilatı'nın ülkede huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda gösterdiği kahramanlığa değinen Vali Özçimen, bunun yanısıra Jandarma'nın nitelikli insan kaynağı ve çağdaş hizmet anlayışıyla siilahlı kuvvetlerinin gücüne güç kattığına değindi.

Vali Özçimen, "Jandarma Teşkilatı, iyi yetiştirilmiş ve çağın gereklerine göre donatılmış personeli, bina, araç gereç ve teknolojik imkanlardan yararlanma konusunda yaptığı atılım ile güvenlik hizmetlerindeki projeli uygulamaları sayesinde vatandaşa hizmet konusunda bugünkü haklı yerini almıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ise Jandarma konulu bir şiir okundu ve halk oyunları ekibi gösterisi sergilendi.

Jandarma Teşkilatı'nın 72'inci yıldönümü programında daha sonra ise Jandarmayı tanıtıcı standlar gezildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatı’nın 172’inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement