Kadınlar, Su Taşımaktan Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Kadınlar, Su Taşımaktan Kurtuldu

Kadınlar, Su Taşımaktan Kurtuldu

Siverek'e bağlı Mezar köyünde yapılan sondaj çalışması sonucu kadınların her gün eşek sırtında su taşıma çilesi sona erdi.

16.02.2013 12:33  Güncelleme: 11:53

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı 120 nüfuslu Mezar Köyü'nde yapılan sondaj çalışması sonucu 105 metrelik kuyudan su çıkması üzerine, köylü kadınların her gün eşek sırtından su taşıma çileleri sona erdi.

Siverek'e 55 kilometre uzaklıkta bulunan Mezra Köyü'nde içme suyu bulunmadığı gerekçesiyle her gün 1 kilometre uzaklıkta bulunan bir çeşmeden köylü kadınlar, plastik bidonlarla eşek sırtında su taşıyordu. Köydeki bu su sorununa çözüm bulunması için İl Özel İdaresi ile Kaymakamlık birimleri harekette geçti. Ekiplerin köyde yaptığı sondaj çalışması sonucu açılan bir kuyuda 105 metre derinlikte su bulundu. Köyün büyük bölümü taşlık arazi yapısından dolayı hayvan yetiştiriciliği yapılan Mezra Köyü'nde su bulunması köylüleri sevince boğdu.

Köylüler kadar sevinen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ise sondaj çalışmasına katılan ekiplerin yanına giderek, kuyuda incelemede bulundu. Her gün eşek sırtında köye su taşıyan kadınlar, köyde su bulunmasına vesile olan Kaymakam Erkal'a teşekkür etti. Sondaj çalışması hakkında kısa bilgi veren Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, şöyle dedi:

"Yıllardır bu köyümüzde su çilesi çekiliyordu. Defalarca bu köyde sondaj çalışması yapıldı ancak su bulunmamıştı. Şimdi yeni açılan bu kuyudan su çıkması üzerine köyüler, kadar bende çok mutlu oldum. Kısa sürede burada şebeke çalışmasını bitirip köylülerimizin kara bahtını sonlandıracağız." - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar, Su Taşımaktan Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement