Kamerun'da Boko Haram ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Kamerun'da Boko Haram ile Mücadele

Kamerun\'da Boko Haram ile Mücadele

UÇ ABD, Boko Haram ile savaşan Kamerun'a zırhlı araç desteğinde bulundu.

08.12.2016 16:08

UÇ ABD, Boko Haram ile savaşan Kamerun'a zırhlı araç desteğinde bulundu.

ABD'nin Yaounde Büyükelçisi Michael Stephen Hoza, yazılı açıklamasında, Kamerun ordusunun Boko Haram örgütünü etkisiz hale getirebilmesi amacıyla ABD'nin ülkeye 21 zırhlı araç gönderdiğini ifade etti.

Kamerun ordusunun Boko Haram'a karşı kararlı bir şekilde savaştığını belirten Hoza, Kamerun Savunma Bakanlığına teslim edilen araçlar sayesinde örgüte ağır darbe indirileceğini vurguladı.

Hoza, söz konusu zırhlı araçların ileri teknolojiye sahip olduğunu kaydetti.

General Buba Dobekreo ise Nijerya'daki Sambisa Ormanı'nda bir kaç hafta önce operasyon başlattıklarına işaret ederek, burdaki militanları yok ederek örgütü tamamen çökertmeyi hedeflediklerini söyledi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bin kişinin ölümüne neden oldu.

Çok sayıda askerin kaçırılmasından sorumlu tutulan örgüt, geçen yıldan itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de taşıdı.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamerun'da Boko Haram ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement