Kamyon ve Tır Şoförlerinin Fotoğraflarıyla Hatıra Köşesi - Son Dakika
Güncel

Kamyon ve Tır Şoförlerinin Fotoğraflarıyla Hatıra Köşesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fotğraflardan detay İsmail Öztaylan'ın açıklaması Kamyon ve tır şoförlerinin fotoğraflarıyla hatıra köşesi Afyonkarahisar'daki sanayi sitesinde lastik tamiri yapan İsmail Öztaylan, babasının 50 yıl boyunca biriktirdiği kamyon ve tır şoförü arkadaşlarının fotoğraflarıyla oluşturduğu köşeye yeni fotoğraflar ekleyerek hatıraları koruyor Öztaylan: "Mesleği bırakana kadar bu hatıra köşesini orijinal haliyle saklayacağım" ARİF YAVUZ - Afyonkarahisar'ın ilk otomobil lastik ustası Zeki Öztaylan'ın kamyon ve tır şoförü arkadaşlarının fotoğraflarıyla oluşturduğu hatıra köşesi, oğlu tarafından yaşatılıyor.

11.03.2016 14:09

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fotğraflardan detay

İsmail Öztaylan'ın açıklaması

Kamyon ve tır şoförlerinin fotoğraflarıyla hatıra köşesi

Afyonkarahisar'daki sanayi sitesinde lastik tamiri yapan İsmail Öztaylan, babasının 50 yıl boyunca biriktirdiği kamyon ve tır şoförü arkadaşlarının fotoğraflarıyla oluşturduğu köşeye yeni fotoğraflar ekleyerek hatıraları koruyor

Öztaylan:

"Mesleği bırakana kadar bu hatıra köşesini orijinal haliyle saklayacağım"

ARİF YAVUZ - Afyonkarahisar'ın ilk otomobil lastik ustası Zeki Öztaylan'ın kamyon ve tır şoförü arkadaşlarının fotoğraflarıyla oluşturduğu hatıra köşesi, oğlu tarafından yaşatılıyor.

Sanayi sitesinde lastik tamiri yapan 50 yaşındaki İsmail Öztaylan, mesleğini devraldığı babasının 50 yıl boyunca biriktirdiği kamyon ve tır şoförü arkadaşlarının fotoğraflarını büyük bir vefa örneği göstererek saklıyor.

Öztaylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1964'den beri lastik tamiri yapan babasının yaşlandığı için çok fazla dükkana gelemediğini söyledi.

Çok sayıda kamyon ve tır şoförü ile yakın dostluğu bulunan babasının, arkadaşlarından aldığı fotoğraflarla iş yerinde bir hatıra köşesi oluşturduğunu belirten Öztaylan, "Bu fotoğraf panosunda yer alanlar babamın çok iyi dostluklar kurduğu kamyon ve tır şoförü arkadaşlarıdır" dedi.

Babasının, fotoğraflarını aldığı arkadaşlarının isim ve lakaplarına da panoda yer verdiğini dile getiren Öztaylan, şöyle devam etti:

"Bu panodakilerin çoğunu ben de tanıyorum. Hatta ne acıdır ki buradaki şoför arkadaşların çoğu vefat etti. Vefat haberini aldığımız arkadaşların fotoğraflarına işaret koyuyoruz. Hatıra köşesinde fotoğrafı bulunanlar zaman zaman buraya ziyarete geliyor. Yıllar önce çekilmiş, gençlik fotoğraflarını görünce çok şaşırıyor, duygulanıyorlar."

Yaklaşık 200'ün üzerinde fotoğraf birikti

Öztaylan, bazen yeni fotoğraflarını panodaki ile değiştirmek isteyenler olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Zaman zaman babamın arkadaşları veya çocukları ellerinde yeni fotoğraflarla geliyor, değiştirmek istiyor. Ben de hatıra panosunun orijinalliğinin bozulmaması için eski resimlerini vermiyorum. Yeni resimleri vermek isterlerse onları da kabul ediyorum. 'Görmek istediğiniz zaman adres burası' diyorum. Yaklaşık 200 fotoğraf birikti. Panonun daha da güzel hale gelmesi için bazı fikirlerim var. Mesleği bırakana kadar bu hatıra köşesini orijinal haliyle saklayacağım. Babamın yaptığı gibi ben de sanayi esnafından fotoğraf alarak daha gelişmesini sağlıyorum. Hatıra köşesini ya çocuklarıma ya da bu işi yürütecek birilerine devretmeyi düşünüyorum."

Kamyon ve Tır Şoförlerinin Fotoğraflarıyla Hatıra Köşesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamyon ve Tır Şoförlerinin Fotoğraflarıyla Hatıra Köşesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement