Kanser Hastasının Hastane Tuvaletinde Ölü Bulunması - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastasının Hastane Tuvaletinde Ölü Bulunması

Kanser Hastasının Hastane Tuvaletinde Ölü Bulunması

Sağlık Bakanlığı: "Hastanın tesadüfen ya da tesadüfler zinciri sonucu üç gün süresince bulunamadığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır" "Hastane tuvaletlerinin giriş ve çıkışları, hasta mahremiyeti açısından kameralar tarafından izlenmemektedir.

15.12.2013 18:16

Sağlık Bakanlığınca, ayakta tedavi gördüğü hastanenin tuvaletinde yaşamını kaybeden kanser hastası Kasım Bostan'ın cesedinin "tesadüfen ya da tesadüfler zinciri sonucu üç gün süresince bulunamadığı" yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, basında "Hastane tuvaletinde ölü bulundu" şeklinde yer alan haberin infial yaratacak biçimde verildiği, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.

Kasım Bostan (65) adlı hastanın İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ayakta tedavisi sonrası, ertesi gün eve dönmediği yönündeki bilgi üzerine konunun araştırıldığı ifade edilen açıklamada, hastanın 4 Aralık'ta tedavi aldıktan sonra saat 14.45'te kemoterapi ünitesinden ayrıldığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir gün sonra ailenin müracaatı ile kameralar taranmış, arama gün boyu devam etmiştir. Takip eden gecenin sabahında (6 Aralık saat 06.00'da) hastanenin erkekler tuvaletinde, güvenlik görevlisinin sürekli kapalı olmasından şüphelendiği tuvalet kapısını zorlayarak açması üzerine hasta Kasım Bostan ölü olarak bulunmuştur.

Medyada yer aldığı şekliyle, hastanın tesadüfen ya da tesadüfler zinciri sonucu üç gün süresince bulunamadığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Hastane tuvaletlerinin giriş ve çıkışları, hasta mahremiyeti açısından kameralar tarafından izlenmemektedir. Müracaatın yapıldığı gün kamera görüntülerine yansımamasının sebebi budur. Olay polise ve savcılığa intikal ettirilmiş olup, Bakanlığımız tarafından ayrıca soruşturma başlatılmıştır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanser Hastasının Hastane Tuvaletinde Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement