Kapalı Spor Salonu'nun Temeli Atılıyor - Son Dakika
Güncel

Kapalı Spor Salonu'nun Temeli Atılıyor

Kapalı Spor Salonu\'nun Temeli Atılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kente 4 milyon 468 bin liraya mal olacak, ikinci büyük kapalı spor salonunu inşa etmeye hazırlanıyor.

06.05.2015 10:04

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1000 kişi kapasiteli kapalı spor salonunun temelini 8 Mayıs Cuma günü atıyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına başlanacak olan Kapalı Spor Salonu hakkında bilgi verdi. Belediyenin kapalı spor salonuyla önemli bir yatırıma imza attığını belirten Sevinç, daha önce 30 dönümlük alan üzerinde spor kompleksi oluşturduklarını, bu projenin son aşamasının kapalı spor salonu olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4.5 Milyon Liraya Mal Olacak

Yaklaşık 1000 izleyici kapasiteli spor salonunun 4 milyon 468 bin liraya mal olacağını kaydeden Sevinç, spor salonunun inşasına mart ayında başlandığını, temelinin 8 Mayıs'ta atılacağını ve Kasım 2015'te tamamlanacağını bildirdi. Sevinç, şöyle konuştu: "Temel kazıları bitti, donatılar ve bağlantılar yapılıyor. Hava şartlarının olumsuzluğundan dolayı gecikti; ama bugün itibariyle havalar iyi çalışmaları hızlandıracağız. 6-7 Mayıs'ta burada temel atma törenimiz olacak, kasım ayının başında tesisimizi kullanıma açacağız." Spor salonunun toplam 5 bin 500 metrekareden oluştuğunu belirten Sevinç, çok amaçlı spor etkinliklerinin düzenleneceği tesiste soyunma, eğitim odaları ve sağlık tesisinin de yer alacağını söyledi.

Kentin İkinci Büyük Kapalı Spor Salonu

Sevinç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyemizin yaptığı en büyük spor kompleksi diyebiliriz. Diyarbakır'a baktığınızda spor tesisleri açısından, Gençlik Spor Bakanlığı'nın yaptığı 5 bin kişilik salondan sonra en büyük salon olacaktır. Bu kente önemli bir katkı olacaktır. Kentimizin nüfusunun yüzde 65'i 25 yaş ve altıdır. Özellikle de spor tesisleri anlamında bölge olarak da kent olarak da çok yetersiziz. Bu yıl bu salonu tamamlayıp 2016'da da birçok spor kompleksi yapmayı hedefliyoruz."

Mahallelerde Yaygınlaştırılacak

Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'nden Amedspor'un faydalandığını dile getiren Sevinç, tesisin halkın kullanımına da açık olduğunu ve Amedspor'da yer alan teknik ekibinde halkın spor yapmasında aktif rol oynadığını söyledi. Salon sporlarının futbola göre daha geri planda kaldığının altını çizen Sevinç, "Salon sporlarının geliştirilmesi noktasında özellikle voleybol ve basketbol konusunda çalışmalarımız olacak. Bu nokta da Amedspor'un teknik ekibinden faydalanacağız. Tamamen halka açık bir spor tesisi olarak faaliyet gösterecek." diye konuştu. Tesisin kente kazandırılmasının ardından bu çalışmaların mahallelerde yaygınlaştırılıp, branşların artırılacağını ifade eden Sevinç, başarı için spor tesislerinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kapalı Spor Salonu'nun Temeli Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement