Kapalıçarşı İlk Defa Yönetime Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Kapalıçarşı İlk Defa Yönetime Kavuşuyor

Kapalıçarşı İlk Defa Yönetime Kavuşuyor

554 yıllık tarihi ile insanlığa hizmet veren Kapalıçarşı, tarihinde ilk defa yönetime kavuşuyor.

17.01.2016 15:14

554 yıllık tarihi ile insanlığa hizmet veren Kapalıçarşı, tarihinde ilk defa yönetime kavuşuyor. Kapalıçarşı'da oluşturulan divan kurulunun ardından yönetim için seçime start verildi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanı olan Kapalıçarşı ilk kez yönetime kavuşuyor. 554 yıldır ayakta duran tarihi çarşı için oluşturulan divan kurulunun ardından seçim başladı. Seçime iki liste ile gidildi. Oluşturulan yönetimin ardından Kapalıçarşı'nın öncelikli sorunları çözüme kavuşturulacak.

"YÖNETİMİN ÖNÜNDE HAZIR BİR PROJE OLACAK"

Kapalıçarşı için ilk genel kurulun yapıldığını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, şöyle konuştu: "Kapalı çarşı bizim için önemli bir emanettir. 2009 yılından itibaren Fatih Belediyesi olarak üzerimize aldığımız bu emaneti şimdi gerçek sahibine bırakıyoruz. Bu süreç içerisinde seçilecek olan yönetim kurulunun yapacağı yol haritasını yaptık, projelerini yaptık. Yasal altyapıları oluşturduk. Altyapı ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte üretime başladık. Altyapıyı kutu altında yer altına alacağız. Görünen kablolar, pis sular, yağmur suları, elektrikleri hepsini yer altına alacağız. Yönetim kurulu seçildikten sonra önlerinde onaylı bir proje var ve proje konusunda yapılacakların tüm detayları var. 2009 yılından bu yana bütün sürecin içerisinde bulunduğumuz için bundan sonra yapılanlara masada da destek vereceğiz."

"ÇALIŞMALARA NİSAN AYINDA BAŞLANACAK"

Kapalıçarşı'nın tüm sorumluluğunu esnafın üzerine atmanın doğru olmadığını anlatan Mustafa Demir, şunları söyledi:

"Bu kadar önemli bir yapının tüm sorumluluğunu esnafın üzerine atmak doğru değil. İnşallah bu görüntülerden çok kısa zamanda kurtulacağız. Kapalıçarşı artık problem olmaktan çıkacak. Kapalıçarşı artık sadece problemlerin konuşulduğu bir yer olmaktan çıkacak. Acil müdahale edilmemiş gereken yerler var. Bizim tespitimize göre 135 alanda duvar kaldırılmış, 940 yerde duvar inceltilmiş. Bunlar içerisinde statiğine, taşıyıcılığına zarar veren yerler varsa ki tespitleri var onlar giderilecek. En son çatısı yapılacak. Alt yapı için çalışmalara Nisan ayında başlamayı düşüyoruz."

45 yıldır kapalı çarşıda esnaflık yaptığını belirten Kapalıçarşı yönetimine aday olan Ahmet Kökler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sefer belediyemiz, idareciler ve yöneticiler ile birlikte beraberce bir yönetim yaparak sorunlara sahip çıkacağız. Hepimizin sorunlarını bir toplayarak ortak bir çözüm elde edeceğiz diye düşünüyorum. Yönetim sonucu bir idare oluşacak en mühimi budur. Güçlü bir irade oluşacak. Bu irade bir takım işleri kanunlar çerçevesinde yapacaktır." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapalıçarşı İlk Defa Yönetime Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement