Karamanlı Gençler Kuşlar İçin Ağaca Su Kabı Koydu - Son Dakika
Güncel

Karamanlı Gençler Kuşlar İçin Ağaca Su Kabı Koydu

Karamanlı Gençler Kuşlar İçin Ağaca Su Kabı Koydu

Karaman'da bir fotoğraf stüdyosunda çalışan gençler aşırı sıcaklardan dolayı susuz kalma ihtimali olan kuşlar için işyerlerinin önündeki ağaca su kabı koydular.

28.06.2012 14:47

İşyerlerinin önünden vatandaşlarının gelip geçmesinden dolayı kaldırıma koyacakları su kabından kuşların yararlanamayacağını düşünen Mustafa Uçar "Bu nedenle su kabını ağacın dalların arasına monte ettik. Susuzluk çeken kuşların buradan istifade edeceğini düşünüyoruz." dedi. Uçar, aşırı sıcaklardan dolayı insanların da susadığını, ancak bunu bir şekilde giderebildiğini sözlerine ekleyerek aynı durumun şehir içinde bulunan hayvanlar için mümkün olmadığını söyledi. Bu durumdan dolayı özellikle kuşlar için iş yerlerinin önündeki ağaca içi su dolu kap koyduklarını dile getiren Uçar, günlük hayatın içinde bir çok önemli meselenin gözden kaçtığını ve buna engel olmak için her insanın mutlaka yapabileceği bir şeyin olduğuna dikkatleri çekti.

Aynı işyerinde çalışan Fatih Emer de kuyuya su içmek için inen kötü bir kadının susuz bir köpeğe su vermesi dolayısıyla Allah'ın affına nail olduğu ve Cennetlik olarak sayıldığını anlatan bir hadis-i şerife dikkatleri çekerek, insanların kendileri dışındaki insanlara ve özellikle aç-susuz kalmış, yaralanmış veya farklı sıkıntıları olan canlılara da yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karamanlı Gençler Kuşlar İçin Ağaca Su Kabı Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement