Karımdan Boşanmamın Tek Sebebi Türban Olur! - Son Dakika
Güncel

Karımdan Boşanmamın Tek Sebebi Türban Olur!

Karımdan Boşanmamın Tek Sebebi Türban Olur!

Cemaatin yeni prensi:Gezizekalı Levent Üzümcü

03.11.2014 10:18  Güncelleme: 10:26

Bugün gazetesi, daha önce 'Karımdan boşanmamın tek nedeni türban takması olur' diyen, Gezi kalkışması sırasında ön planda yer alarak halkı kışkırtan, sözüm ona 'Sanatçı!ı'lar arasında yer alan Leven Üzümcü'yü sürmanşetten haber yaptı. Üzümcü, hükümeti 'rejim' olarak nitelendirerek, sözde muhalif sanatçılara iş verilmediğinden yakındı.

Levent Üzümcü, bağcıya söverken yediği üzümleri unutmuş, aç kalmış, Bugün'ün sürmanşetine oturmuş!.. "Sanatçı(!) açlıkla terbiye ediliyor"muş!.. Açlık dediği de, madenci açlığı sanmayın.. Sosyete açlığı!

İşte Bugün'ün çanak sorularına Üzümcü'nün cevapları:

Gezi Parkı eylemlerinde fazlasıyla ön plana çıkmıştınız. Muhalif tavrınız ve sert açıklamalarınızla devamı da geldi. Sizinle birlikte direnişe katılan birçok sanatçı arkadaşınızı ise ortalarda göremiyoruz. Sesi soluğu kesilen arkadaşlarınıza içten içe hiç kızdınız mı?

Gezi direnişine benim camiamdan katılmayan bir tane bile sanatçı arkadaşım yok. Ancak içinde bulunduğunuz sistem sizi açlıkla, işsiz bırakma korkusuyla terbiye etmeye çalışıyor. Arkadaşlarımızı çok zor günler bekliyordu. Ya konuşmayacaklardı, ya önde durmamak zorunda kalacaklardı ya da para kazanacaklardı! Sistem böyle işliyor ve bunu meşrulaştırıyor.

AK PARTİLİLERİ HAYATIMDAN ÇIKARDIM

Ama sizin de işsiz bırakılma ve aç kalma tehlikeniz vardı. Susmamayı tercih ettiniz. Bu her bakımdan bir cesaret meselesi değil midir?

Ben insanların sessiz kalmasını taraf olarak görürüm. Sessiz kalmanın bedeli konuşmaktan daha ağırdır. Konuşmanın bedeli herkesin önünde ödenir. Susmanın bedelini yastığa başını koyduğunda, gece vicdanına ödersin. İnsanın kendi kendine ettiği kötülük daha başkadır.

Ben bütün olup bitenleri gördüğü halde hâlâ rejimi dayatan partiyi destekleyen insanları hayatımdan çıkardım. Ne dersen de bunları bir komplo gibi gören, duvara anlatıyormuşsun gibi davranan, montaj olarak algılayan ya da 'E ne yapalım? Elinin kiridir' diyen insanların hayatımda yeri yok.

BANA İŞ VEREMİYORLAR

Ne çeşit sansürlerle karşılaşıyorsunuz? Mesela 'Seni şu rol için düşünmüştük ama malum sebeplerden dolayı bundan vazgeçtik' tarzı bir durum yaşadınız mı?

Evet, yaşadım. Zaten bir değil, birkaç durum var ortada. Ama şunu söyleyebilirim ki; bu işlerin başındaki isimlerde 'Eğer ben Levent'i oynatırsam beni denetlemeye gelirler' korkusu var. Hiç kimse açıktan açığa emir vermiyor artık. 'Sen ne yapacağını bilirsin' diyorlar. Yani 'Oto sansürü' meşrulaştırdılar.

KARIMDAN BOŞANMAMIN TEK SEBEBİ TÜRBAN OLUR!

Peki siz İslam dinine ve Müslümanlara saygı duyuyorsunuz öyle değil mi? Burada saygı duymadığınız hükümetin dini algılayış ve rejim üzerinden yansıtış biçimi mi?

İslam'a saygı tartışılacak bir şey mi? Ben kimim ki İslam'a saygı duymayacağım. Bütün dinlere saygı duyuyorum. Ben Müslümanlığa, Hıristiyanlığa, Yahudiliğe karşıyım der miyim? Ama Müslümanlar Yahudiliğe karşı. Çıkıp bangır bangır bütün Yahudiler ölsün, Hitler'in eline sağlık diyorlar. Bunu söyleyenler semavi bir dinin mensupları. Ben hiçbir dine inanan insana bunu söylemem.

Din düşmanı gibi anılmanızda ve hedef gösterilmenizde 'Karımdan boşanmamın tek nedeni türban takması olur' sözünüzün etkisi olabilir mi?

Orasını bilemiyorum ama burada bambaşka bir durumdan bahsediyordum ben. Aynı evin içinde yaşadığım insanla dünyanın ayrılmasından bahsediyoruz. Benim sizin dininize saygı duyuyor olmam, kendi hayatımda da böyle bir şey yaşayacağım anlamına gelmez ki. İnsanların kendi inanışları ve kendi dünyalarıyla ilgili bu kadar müdahaleci olmayalım. Bu benim hayatım. İstediğim gibi, inandığım gibi yaşarım.

Saygı gösterip, görmediğinizi mi düşünüyorsunuz?

Tabii ki. Senin dinin sana benim dinim bana. Ama ülkemizde bu durum yok. Bunun yerine senin inanışını ben kontrol ederim. Benden değilsen öl durumu var.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Karımdan Boşanmamın Tek Sebebi Türban Olur! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement