Kars Emniyet Müdürü Çakmak'tan "Emniyette Taciz" İddiasına Açıklama - Son Dakika
Güncel

Kars Emniyet Müdürü Çakmak'tan "Emniyette Taciz" İddiasına Açıklama

Kars Emniyet Müdürü Çakmak\'tan "Emniyette Taciz" İddiasına Açıklama

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, geçtiğimiz günlerde emniyette bir kadının tacize uğradığına yönelik iddialara karşı açıklamada bulundu.

12.03.2013 15:12

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, geçtiğimiz günlerde emniyette bir kadının tacize uğradığına yönelik iddialara karşı açıklamada bulundu.

Polisevinde basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde M.K. isimli üniversite öğrencisinin ifade vermek için geldiği emniyette bayan polisin tacizine uğradığı yönünde haberler yapıldığını belirterek, "M.K. avukatı ile birlikte ilk önce hastaneye gidiyor. Hastanede böyle bir iddiada bulunmuyor. Avukatı ile birlikte Cumhuriyet savcısına gidiyor burada da böyle bir iddiada bulunmuyor" dedi.

Basının görevinin bir iddianın doğruluğunu araştırmak olduğunu vurgulayan Çakmak, "Şimdi bir kardeşimiz bir konu gündeme getirdi. Bir yerel televizyon onu olduğu gibi yayınladı. Bu beni üzdü. Böyle bir haberde bir iddia var. İddiada emniyeti suçluyor. Doğru olabilir mi? Olabilir! Ona bir şey söyleyemiyorum. Ama ben yalnızca şunu söylüyorum. Haberin içeriğine, haberin nasıl yapılacağına, sizin yorumunuza kesinlikle karışamayız. Karışmak basın özgürlüğüne ihlal olur. Biz bundan kesinlikle uzağız. Ama bu konuda şöyle bir şey olsaydı biz sevinirdik. Sizin hakkınızda böyle bir iddia var. Ne diyorsunuz arkadaş. Bizde derdik ki, bizim de bu konuda söyleyeceklerimiz bundan ibaret konu bu sizde o şekilde yorumunuzu yapabilirsiniz" dedi.

Çakmak, konunun hem idari hem de adli yönden araştırıldığını belirterek, "Kız bir arkadaşıyla geliyor. ve ondan sonra aranması gerekiyor. Hukuki olarak başka bir yerde aynı cinsler tarafından aranıyor. Bir bayan polisimiz kızı arıyor. Bayan polisimizin söylediği ben kızın şahsi eşyasını kabanını ve ayakkabısını çıkarttım ve öyle aradım diyor. Bu kızımız şunu iddia ediyor. Diyor ki 'Beni çırılçıplak soydu, kamerada vardı. ve orada bana bunun bana cumhuriyet savcısının ve şube müdürünün emri olduğunu söylediler. Onun için soyunacaksın' dedi. Fakat bu iddiayı destekleyecek baktığınız zaman ortada bir şey yok" diye konuştu.

Cinsel tacize uğradığını iddia eden üniversite öğrencisi M.K.'nın savcılıktaki müşteki ifadesinde üzerinde tayt ve bluz olduğunu belirttiğine dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, "Şikayetçi bulunan avukat ile birlikte ilk önce hastaneye gidiyor. Hastanede böyle bir iddiası yok. Avukat ile cumhuriyet savcısına gidiyor. Cumhuriyet savcısında böyle bir iddiası da yok. Böyle bir şey olsa haksızlığa uğrasa o anda diyecek ki; ben haksızlığa uğradım. ve en son Cumhuriyet Savcısı'nda müşteki olarak ifadede diyor ki; 'Ben iddia ettiğim gibi Cumhuriyet Savcısından ve müdürden şikayetçi değilim. Bana böyle bir söylemedi oradaki polis.' Şimdi ilk önce iddiada söyledi diyordu. Şimdi söylemedi diyor. Artı 'beni çırılçıplak soymadı. Taytım vardı. Üzerimde de tişört veya bluz gibi bir şey vardı. Oradan aradı' şimdi arkadaşlar; bu kadar farklı çelişki olduğu zaman ben size bırakıyorum. Bunu arkadaşlar kim yapmışsa eğer araştırılacak sorulacak. Ama yapmışsa öyle bir şey olmasını ben kabul edemiyorum. Doğruluğu veya yanlışlığı Cumhuriyet Savcısı'nda idari soruşturmada çıkacak. Ama bana veriler ilk önceki veriler doğru olmadığı kanaatini oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars Emniyet Müdürü Çakmak'tan 'Emniyette Taciz' İddiasına Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement