Kars Selim'de Sel Hd - Son Dakika
Güncel

Kars Selim'de Sel Hd

Selim'de selBedir ALTUNOK KARS, (DHA) - KARS'ın Selim ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle oluşan selde bir çok ev sular altında kaldı.

26.06.2018 18:16

Selim'de sel

Bedir ALTUNOK KARS, (DHA) - KARS'ın Selim ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle oluşan selde bir çok ev sular altında kaldı. Balçıkların oluştuğu köyde bazı evler çamur deryasına dönerken, ahırlardaki kümes hayvanları da boğularak telef oldu.

İlçeye bağlı Gürbüzler, Tuygun, Baykara, ve Bozkuş köylerinde meydana gelen yağmur ve dolu yağışı nedeniyle birçok ev ve ahırın içi suyla doldu. Ahırlarda bulunan çok sayıda kümes hayvanı telef olurken etrafı çamur kapladı. Baykara köyünde Pehlül Gül'e ait ev, ahır ve kileri su bastı. Gül'ün ahırında bulunan 50 kümes hayvanı telef olurken, büyük hayvanlar ise köylüler tarafından camdan girilerek kurtarıldı. Ev kullanılmaz hale geldi, evin içi de tamamen çamurla doldu.

Gül, yağmurun ilk olarak hafif şekilde yağdığını daha sonra şiddetini arttırdığını ifade ederek, Herşey bir anda oldu evde oturuyorduk, bir anda ev ahır hayvanlar su içinde kaldı. Camı kırdık hayvanlar kurtardık, ahırın yarısına kadar su doldu, komşular geldi onların yardımıyla hayvanlarımızı kurtardık. Ama küçükleri kurtaramadık, 50 tanesi de telef oldu. Yetkililerin yardımlarını bekliyoruz mağdur olduk evi kullanamıyoruz dedi.

Sade Gül Yaşar da, 'Yağmurun kuvvetli olmasıyla böyle bir afet yaşadık. Çoluk çocuk perişandı evdekiler bağırıyordu geldik, gördük herşeyleri batmıştı. kazlar, tavuklar hep telef oldu, diğer hayvanlar zor kurtardık. Ben ilk defa böyle birşey gördüm, böyle birşey yaşamadım. Köylüler olmasaydı bunlar da boğulmuştu diye konuştu.

Köyün kadınları, yağmurdan sonra çamur deryasına dönen evlerindeki halıların üzerindeki çamurları yemek pişirdikleri kepçelerle kazıyarak temizleyeme çalıştı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de gece saatlerinde başladıkları hasar tespit çalışmasını sürdürüyor.

Kars Selim\'de Sel Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Selim'de Sel Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement