Kars'ta 2 bin 600 rakımlı yaylanın karla kapalı yolu açıldı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta 2 bin 600 rakımlı yaylanın karla kapalı yolu açıldı

Kars\'ta 2 bin 600 rakımlı yaylanın karla kapalı yolu açıldı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Tuygun köyünde bulunan 2 bin 600 rakımlı yaylanın kar nedeniyle kapalı olan yolu, Kars İl Özel İdaresi ekiplerinin 2 günlük çalışması sonucu açıldı. Ekipler, haziran ayında yüksek rakımlı yaylalarda başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer kalınlığı 3 metreye ulaşan karı temizleyen ekipler, yaylayı köylülerin hizmetine açtı. Bu arada son yılların en yağışlı haziran ayını yaşayan Kars'ta havalar da bir türlü ısınmadı. Hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü kent merkezinde dışarıda oturmak zorlaştı. Bazı kafelerde ise ateş yakılarak, müşterilerin ısınması sağlanıyor.

22.06.2023 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS'ın Selim ilçesine bağlı Tuygun köyünde 2 bin 600 rakımlı yaylanın kar nedeniyle kapalı olan yolu, ekiplerin 2 günlük çalışmasıyla açıldı.

Kars İl Özel İdaresi ekipleri, haziran ayında yüksek rakımlı yaylalarda başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler en son Selim ilçesine bağlı Tuygun köyünün 2 bin 600 rakımlı yaylasının yolunu açtı. Yer yer kalınlığı 3 metreye ulaşan karı 2 günde temizleyen ekipler, yaylayı köylülerin hizmetine açtı. Köylüler, ekiplere teşekkür etti.

İl Özel İdaresi Ekip Şefi Sezai Yurdalan, her yıl aynı tarihte yüksek rakımlı yaylalarda çalışma yaptıklarını belirterek, amaçlarının köylülerin yaylalarına rahatlıkla ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.VARİLLERLE ATEŞ YAKIYORLAR

Bu arada son yılların en yağışlı haziran ayını yaşayan Kars'ta havalar da bir türlü ısınmadı. Hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü kent merkezinde dışarıda oturmak zorlaştı. Sıcağa hasret kalan vatandaşlar, akşam saatlerinde kışlık kabanlarıyla dışarı çıkabiliyor. Yağmur ve soğuk hava sebebiyle bölge halkı, evlerinde vakit geçirmek zorunda kalıyor. Bazı kafelerde ise ateş yakılarak, müşterilerin ısınması sağlanıyor. Varil başında ısınan Ayhan Demiral, haziran ayında yağışlar sebebiyle havaların ısınmadığını söyledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta 2 bin 600 rakımlı yaylanın karla kapalı yolu açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement