Kars'ta TÜİK Bürosuna Saldırı: 7 Ölü - Son Dakika
Güncel

Kars'ta TÜİK Bürosuna Saldırı: 7 Ölü

Kars'ta Türkiye İstatistik Kurumu'nu basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

19.03.2014 09:59  Güncelleme: 14:40

Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu'nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, büroda bulunan 6 kişiyi kalaşnikof ile öldürdü ve ardından intihar etti. Bir kişi halen yaralı, hayatını kaybedenler arasında kurum müdürü Mehmet Tolon da bulunuyor.

Katliamı yapan kişinin daha önce TÜİK'te çalışan bir sosyolog olduğu ortaya çıktı.

HEPSİNİ BİR ODAYA TOPLAYIP ATEŞ AÇTI

Olay bugün saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen sosyolog Veysi Erin, tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Erin, ardından üzerlerine ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti.


(Katliamı gerçekleştiren Veysi Erim)

SİLAHI BAŞINA DAYAYIP İNTİHAR ETTİ

Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Erin, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

MÜFETTİŞ SORUŞTURMASINDA CEZA ALMIŞ

Kars'ta meydana gelen katliamın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ CESETLERLE KARŞILAŞTI

Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.

KARS VALİSİ: PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının terör olayı olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te sosyolog olarak görev alıyordu. Psikolojik sorunları varmış, 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş."

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN İLK AÇIKLAMA

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da, olay da bölge müdürü ile olayı saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim arasında 6 ay önce bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Erim'in, Tolon'un kendisine mobbing uyguladığı iddiasında bulunduğunu öğrendiklerini anlatan Çakmak, bu kişinin daha öce rapor aldığını, bölge müdürünün de kendisini arayarak göreve başlamasını istediğini söyledi.

Çakmak, Erim'in bugün de müdürlük binasına gelerek olayı gerçekleştirdiğini kaydetti.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Kars Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nda meydana gelen silahlı saldırıda ölenlerin isimleri belirlendi. 

Sabah saatlerinde kurum çalışanı Veysi Erim'in silahlı saldırısıyla hayatlarını kaybeden TÜIK Kars Bölge Müdürlüğü çalışanlarının isimleri şöyle:

TÜIK Bölge Müdürü Mehmet Tolon, çalışanlar; Ramazan Haydar, Saffet Karaçay, Abdulnaki Çolak, Osman Ay, Ahmet Banker.

Öte yandan saldırıda yaralanan TÜİK sekreteri Neslihan Çelikkoca'nın Kars Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kars’ta TÜK Bölge Müdürlüğü’nde silahlı saldırı sonucu hayıtını kaybeden 7 kişinin cenazeleri olay yerinden alınarak Kars Devlet Hastanesine götürüldü.

Olayı öğrenerek kurum önüne gelen cenaze yakınları sinir krizi geçirirken, polis ekipleri yakınlarını sakinleştirmeye çalıştılar. Olayda hayatını kaybeden bölge müdürü ve diğer personelin cesetleri 112 ambulanslarla olay yerinden alınarak Kars Devlet Hastanesine götürüldü.

TÜİK AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kars Bölge Müdürlüğü'nde meydana gelen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Kurum çalışanlarından birinin, silahlı saldırıda bulunarak 6 personeli öldürdüğünü, bir personeli yaraladığını bildirdi.

TÜİK'den yapılan yazılı açıklamada Kars Bölge Müdürlüğü'nde bugün üzücü bir olay meydana geldiği belirtilerek, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş, bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir." denildi.

KALKINMA BAKANI: SALDIRININ SİYASİ BOYUTU YOK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars TÜIK'de bir personelin silahla 6 çalışanı öldürüp birini ağır yaraladıktan sonra intiharla sonuçlanan saldırının siyasi bir boyutunun olmadığını ve tamamen bireysel bir hadiseden kaynaklandığını söyledi.

Kars Valisi Eyüp Tepe'yi ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada saldırıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Saldırının siyasi ve terör boyutunun olmadığını belirten Yılmaz, "Saldırım tamamen bireysel bir hadise. Aynı zamanda bir TÜIK çalışanı olan Veysi Erim, silahla kuruma gelip, müdür ve diğer çalışanları silahla öldürüyor." dedi.

"BAKANLIĞA KADAR SİYASET YAZIŞMALARI OLMUŞ"

Zanlı Erim'in psikolojik sıkıntıları olduğunu, buna yönelik tedavi gördüğü bilgisini de aktaran Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "TÜIK Kars Bölge Müdürü Mehmet Tolon'la arasında sıkıntılar olmuş. Karşılıkla şikayetler yaşanmış. İki tarafın da bakanlığa kadar şikayet yazışmaları olmuş. Bunun üzerine kurum müfettişleri Kars'a gelip incelemede bulunmuş ve Veysi Erim'e 'Kademe Ilerleme Cezası' verilmiş."

Bakan Yılmaz, saldırıya yönelik bunun dışında başka bir bilgiye sahip olmadığını, çalışmalar ışığında yeni bilgiler verilebileceğini kaydetti.

Kars\'ta TÜİK Bürosuna Saldırı: 7 Ölü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta TÜİK Bürosuna Saldırı: 7 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • recep: allah rahmet etsin....siyasi bir olaydır 14 48 Yanıtla
  • şırnaklı memur: bir an evvel doğu anadolu da halkta bulunan silahlar toplanmalıdır, cizre de nevruz nedeniyle her türlü silahla havaya ateş edildi, ya normalde ülkenin silahlı kuvvetleri envarterinde bulunan biksiler, kanaslar, omuzdan atılan roketler , her türlü tabanca burada peynir ekmek gibi satılıyor, zaten burayı fiili yöneten KCK-BDP devamlı halka silahlanması için teşvik ediyor, iç savaş çıktığında bu silahlarla kendinizi ve topraklarınızı savunacaksınız diyor, devlet izliyor, istihbarat izliyor, silahlı kuvvetler izliyor, polis izliyor, herkes sessiz, ben hep sessizlikten çok korkarım, korkarım yakında çok sayıda asker ve polis şehit olacak, çünkü düşman çalışıyor, devlet uyuyor, kendilerini uyduruk bi barış süreçine kaptırdılar.. tek dertleri cemaat oldu...pkk iş savaşa hazırlanıyor uyan türkiye... 20 3 Yanıtla
    hazım gürbelent: hem adın ve işin yalan hem yazdıkların. her yalancı ve riyakarlıkta bir çıban çoksaydı sana ne olurdu bi düşün 0 0
  • burcu ipek: olay yerideydim. acılı ailelerden birisi geldi. genç zarif bir bayan kucağında 3 belkide 4 yaşlarında bir kız çocuğu... çocuk annesine bakıyor korkuyor feryatlardan ve ağlıyor. annesi ise feryat figan 'söyleyin saffetim nerde söyleyin yaşıyor mu?' diyor. oradakiler Saffet Beyin vefat ettiğini biliyor ama kadıncağıza söyleyemiyorlar bundan ötesi yorumsuz. başta ölenlerin yakınlarına sonrada canım vatanımın güzel insanlarına baş sağlığı diliyorum 17 2 Yanıtla
  • resat: stres 11 6 Yanıtla
  • alperen: Kötü bir olay Şuan önümde kalabalık.. 4 6 Yanıtla
  • ALANYALI: ÖNCE MANEVİYAT HİÇBİR SEBEP ÖLÜMÜ HAK ETMEZ YAZIK ÖLENLERE 9 1 Yanıtla
  • aynur koc: Mehmet tolon agbiye rahmet ailesine buyuk sabir diliyorum 7 1 Yanıtla
  • Kagan: ah nerde bizim adalet, nerde bu idam cezasi abicim 3 1 Yanıtla
  • halis gültekin: ölenlere allahtan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement