Kars'ta Koyunların Üzerine Yıldırım Düştü - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Koyunların Üzerine Yıldırım Düştü

Kars\'ta Koyunların Üzerine Yıldırım Düştü

Kars'ta yaylada otlayan koyun sürüsünün üzerine yıldırım düştü.

18.06.2013 17:07  Güncelleme: 17:52

Kars'ta yaylada otlayan koyun sürüsünün üzerine yıldırım düştü. Çobanın kurtulduğu olayda 145 koyun telef oldu.

Kars Merkez Yücelen Köyü Dağ Yaylası'nda Zeki Atay adlı çobanın otlattığı koyunların üzerine yıldırım düştü. Yıldırım düşmesiyle birlikte koyunlardan yaklaşık 50 metre uzakta olan çoban Zeki Atay, yaklaşık 10 dakika baygın kaldı. Kendine gelen çoban, koyun sürüsünün yanına gelerek, sağ koyunları telef olan koyunların içerisinden çıkarttı. 2 koyunu kesen çoban daha sonra telefonla Yücelen köyünü arayarak durumu koyun sahiplerine bildirdi.

Kars Merkez Yücelen Köyü Dağ Yaylasında neredeyse gökyüzüyle sıfır noktada bulunan yaylada otlattığı koyunların yıldırım düşmesi sonucu telef olduğunu belirten çoban Zeki Atay, olayı şöyle anlattı:

"Aşağıda ben oturuyordum yağmur yağarken, üzerimizde şemsiye vardı. Yıldırım çakarken ben 4-5 metre kadar yuvarlandım. 5-10 dakika yerde kaldım. Kalkamadım. Bir kalktım koyunların içerisinden duman çıkıyor. İçlerinden 3 tanesini kestim. Sağ koyunları seçtim. Baktım koyunların hepsi telef olmuş."

Koyunlarının telef olduğunu çobanın aramasıyla öğrendiğini belirten koyun sahibi Güntay Erdemir, "Çoban aradı dediki koyunlara yıldırım çarptı. Biz geldik 145 tane koyun telef olmuştu" dedi.

Koyunların bir diğer sahibi Ferhat Erdemir ise, "Hemen muhtarla beraber koşup geldik. Geldik bu hali gördük şimdi de biz perişanız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra olay yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililer geldi. Yetkililer burada telef olan koyunların küpe numaralarıyla tespitini yaparak kayıt altına aldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Koyunların Üzerine Yıldırım Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement