Kartepe'de Çocuk Doğa İlişkisi Güçlendiriliyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Çocuk Doğa İlişkisi Güçlendiriliyor

Kartepe\'de Çocuk Doğa İlişkisi Güçlendiriliyor

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından TEMA işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları 2016-2017 eğitim öğretim yılında da çeşitlenerek aralıksız sürüyor.

30.12.2016 17:02  Güncelleme: 17:03

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, çevreye daha duyarlı bir nesil yetiştirilmesi hedefiyle çocukların bulundukları çevrenin farkındalığını öğrenmesi için gönüllü çevreci kuruluşlarla güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Birimi de TEMA Vakfı ile işbirliğinde Ağaç Kardeşliği Projesini 2 yıl boyunca başarıyla yürütüyor.

İlçedeki çocukların doğa ile kurdukları ilişkinin güçlendirilmesi amacı ile öğrencilere yönelik 2016 yılı eğitim programları Hasanpaşa İlkokulu'ndaki eğitimle tamamlandı. Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, Kartepe'de yaşayan çocukların kendilerini daha şanslı hissetmesini sağlayan Ağaç Kardeşliği Projesi eğitim faaliyetleri ile öğrencilere endemik bitki türleri hakkında bilgilerin aktarıldığını açıkladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki çevre mühendisleri ve TEMA yetkilileri proje kapsamında öğrencilere çevrelerinde görebilecekleri ağaçlar ve yaprak yapıları hakkında bilgiler veriyor. Şahin, TEMA Vakfından aldıkları destekle toprakla, doğayla iç içe bir nesil ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in hedeflerine uygun olarak çevreye duyarlı bir genç nesil yetiştirmek için eğitim çalışmalarının 2017 yılında da çeşitlenerek devam edeceğini ifade etti.

Kartepe Hasanpaşa İlkokulu minikleri de, kitap sayfalarında gördükleri ağaç ve yaprak yapılarını bire bir görme fırsatı buldukları için Başkan Üzülmez' e ve ekibine teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Çocuk Doğa İlişkisi Güçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement