KMÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

KMÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

KMÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, törende öğrencilerin mesleği öğrenmenin yanında edindikleri olgunlukla ülkeye ve insanlığa hizmet edeceklerini belirtti. Tıbbiyelilerin beyaz önlüğün verdiği vakarı taşımanın yanında olgunluk, temizlik ve çalışkanlık göstermesi gerektiğini vurgulayan Gavgalı, öğrencilerin başarılı bir meslek hayatı geçireceğine olan inancını dile getirdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş ise beyaz önlüğün ağır bir sorumluluk getirdiğini ifade ederek, doktorların dürüst, ilim, hizmet ve geçim ehli olmalarının önemine değindi. Törenin ardından 120 öğrenci beyaz önlük giydi.

05.03.2024 14:40

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, üniversitenin 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, öğrencilerin 6 yıllık tıp eğitimlerinde mesleği öğrenmenin yanında edindikleri olgunlukla ülkeye ve insanlığa hizmet edeceklerini belirtti.

Tıbbiyelilerin kendileri için gözbebeği olduğunu belirten Gavgalı, "Beyaz önlüğün verdiği vakarı taşımanın yanında olgunluğu, temizliği ve çalışkanlığı göstermek gerekir. Hepinizin bu bilinçle hareket ederek başarılı bir meslek hayatı geçireceğinize olan inancım tam. Sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş ise beyaz önlüğün ağır bir sorumluluk getirdiğini ifade ederek, "Beyaz en temiz, en berrak, en güzel renktir. Ancak çabuk kirlenebilir. Bunu temiz tutabilmenin yolu dürüst, ilim, hizmet ve geçim ehli doktorlar olmaktan geçer" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 120 öğrenci beyaz önlük giydi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KMÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement