KO-MEK'te İki Yerel Sergi Birden - Son Dakika
Güncel

KO-MEK'te İki Yerel Sergi Birden

KO-MEK\'te İki Yerel Sergi Birden

KO-MEK İpekyolu ve Uzuntarla yerel sergileri bölge halkının katılımıyla açıldı.

21.05.2012 16:39

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları'nda (KO-MEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı yerel sergi maratonu içinde aynı gün iki sergi birden açıldı. İpekyolu ve Uzuntarla Kurs merkezlerinin yerel sergileri bölge halkının beğenisine sunuldu. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri vatandaşlardan tam not aldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

İpekyolu Kurs Merkezi'nin sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ve İpekyolu Mahalle Muhtarı Hasan Karhan katılırken, Uzuntarla Yerel sergisine Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, KO-MEK yöneticileri, KO-MEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

KARTEPE'DEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül açılışta yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyesi Kartepe'de insanımızın daha iyi koşullarda eğitim alması için çok büyük çaba sarfediyor. Ben öncelikle Kartepe'ye böyle güzel eğitim, gelişim yuvasını açan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ediyorum'' dedi.

KOCAELİ'NİN HER YERİNDEYİZ

Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ise Kocaeli'nde 40 kurs merkezi ile hizmet verdiklerini hatırlatarak, "Kocaeli halkının kendilerini geliştirmeleri için her yerde kurs merkezi açtık, talep olursa açmaya da devam edeceğiz'' diye konuştu.

ÜNİVERSİTE'DE TEORİYİ KO-MEK'TE PRATİĞİ ÖĞRENDİM

İpekyolu yerel sergisi açılışında kursiyerler adına Çiğdem Özcenğiz bir konuşma yaptı. İki yıldır KO-MEK kurslarına katıldığını anlatan Özcenğiz, "Bu kurslarda farklı branşlarda eğitim aldım. Üniversite'de öğrendiğim teorik bilgileri, iş hayatında nasıl uygulayabileceğimi KO-MEK sayesinde öğrendim'' dedi. KO-MEK kursiyeri Özcenğiz konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu teşekkür ederek bitirdi.

KO-MEK HASTALIĞIMIN İLACI OLDU

Uzuntarla yerel sergisi açılışında Uzuntarla kurs merkezi kursiyerleri adına konuşma yapan Aynur Yılmaz ise KO-MEK'in hastalığına ilaç olduğunu söyledi. KO-MEK'le tanışmadan önce tüm gününü evde geçirdiğini kaydeden Yılmaz, "4 yıl önce yakalandığım bir hastalık nedeniyle kendime farklı uğraşlar arıyordum. O dönemde KO-MEK ile tanıştım ve KO-MEK hastalığımın ilacı oldu'' dedi.

SERGİLERE 7'DEN 70'E HERKES KATILDI

İpekyolu ve Uzuntarla yerel sergilerine bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Sergideki eserleri inceleyen vatandaşlar, kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarına tam not verdi. İpekyolu yerel sergisinde uygulamalı olarak gösterilen ebru branşı ise çocukların ilgi odağı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK'te İki Yerel Sergi Birden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement