Kosova'da 'İbrahim Rugova' Otoyolunun Açılışında Protesto - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 'İbrahim Rugova' Otoyolunun Açılışında Protesto

Kosova\'da \'İbrahim Rugova\' Otoyolunun Açılışında Protesto

Kosova'nın 'İbrahim Rugova' otoyolunun 40 kilometrelik bölümünün açılış töreninin yapılacağı Malişevo yakınlarındaki Curcica'da tören için hazırlanan sahne, sabah saatlerinde UÇK eski komutanı Fatmir Limay'ın gözaltına alınmasını protesto eden...

28.11.2012 11:42

Kosova'nın 'İbrahim Rugova' otoyolunun 40 kilometrelik bölümünün açılış töreninin yapılacağı Malişevo yakınlarındaki Curcica'da tören için hazırlanan sahne, sabah saatlerinde UÇK eski komutanı Fatmir Limay'ın gözaltına alınmasını protesto eden göstericiler tarafından yıkıldı. Protestocular oto yolun dört bir yanına yerleşerek açılışı engelledi.

Olaylardan dolayı Kosova Başbakanı Haşim Taçi açılışa katılmazken, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın da yoldan geri döndüğü bildirildi. Tören yerinde bulunan bakanlar ve büyükelçiler ise Kosova polisi eşliğinde olay yerinden ayrıldı. Protestolar nedeniyle otoyolun diğer bölümleri de ulaşıma kapatıldı. Aynı anlarda Malişevo'da da Fatmir Limay'a destek protestosu yapıldı. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, otoyolun açılış törenini engelleyen protestocuları kınadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'İbrahim Rugova' Otoyolunun Açılışında Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement