Kosovalı Eski Lider Rugova'nın Oğlu Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Kosovalı Eski Lider Rugova'nın Oğlu Gözaltına Alındı

Kosovalı Eski Lider Rugova\'nın Oğlu Gözaltına Alındı

Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu, Kosova'yı bağımsızlığa taşıyan sürecin mimarı olan İbrahim Rugova'nın oğlu Uke Rugova'yı gözaltına aldı.

05.02.2014 12:01  Güncelleme: 12:02

Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu (EULEX), Kosova'yı bağımsızlığa taşıyan sürecin mimarı olan İbrahim Rugova'nın oğlu Uke Rugova'yı göz altına aldı.

Rugova'nın avukatı Bayram Tmava, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rugova'nın sabah saatlerinde gözaltına alındığını ve EULEX Savcılığının gözaltı süresinin uzatılması için mahkemeye başvurduğunu belirtti. Tmava ayrıca, Rugova'nın Velaniya'daki evinin de operasyon kapsamında EULEX polisince arandığını kaydetti.

EULEX Sözcüsü İrinina Gudelyeviç de AA muhabirine yapıtığı açıklamada, Rugova'nın "organize suç, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak" şüphesiyle gözaltına alındığını ve yürütülen operasyonun Kosova polisi ile EULEX polisinin ortak operasyonu olduğunu söyledi.

Uke Rugova, Kosova Meclisi'nde milletvekilliği görevini yürütüyordu.

Kosova'yı bağımsızlığa taşıyan süreçte önemli rol oynayan İbrahim Rugova, 2005 yılının Aralık ayında akciğer kanseri sonucunda hayatını kaybetmişti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosovalı Eski Lider Rugova'nın Oğlu Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement