Köylerde Karagöz Hacivat Seyirliği - Son Dakika
Güncel

Köylerde Karagöz Hacivat Seyirliği

Köylerde Karagöz Hacivat Seyirliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, '1. Mersin Yaz Şenliği' kapsamında, geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz'ü Mersin'e bağlı köylerde sahneliyor.

27.08.2014 10:57  Güncelleme: 11:18

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Ahmet Aksoy tarafından sahnelenen Karagöz ve Hacivat oyunu, köylerde çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. Sanatçı Ahmet Aksoy, aynı zamanda çocuklara Karagöz ve Hacivat'ın tarihsel bilgilerini de vererek, onların da bu oyunu sahneleyebilmeleri için sahneye davet ediyor. Merkeze bağlı İnsu, Kocahamzalı, Esenli, Hebilli, Değnek, Bekirde, Dikilitaş gibi köylerde gerçekleşen Karagöz ve Hacivat oyunu, 15 Eylül'e kadar diğer köylerde de devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında çok önemli etkinliklere imza attıklarını kaydeden Başkan Burhanettin Kocamaz, "Kendi imkanları ile merkezde gerçekleşen kültür ve sanat etkinliklerine gelemeyen köylü vatandaşlarımızın ayağına kadar, kültür ve sanat ekiplerimizi gönderiyoruz. Mersin'e bağlı ilçe, belde ve köylerde
'1. Mersin Yaz Şenliği' kapsamında konservatuvar, kent orkestrası, halk oyunları ekiplerimiz ile kukla gösterileri düzenledik ve bu etkinlikler 15 Eylül tarihine kadar yoğun bir şekilde devam edecek." dedi.

Geleneksel kukla seyirliği olan Karagöz ve Hacivat'ın köylerde sahnelendiğini kaydeden Başkan Kocamaz, "Bizim çocukluğumuzun vazgeçilmez eğlencesi Karagöz ile Hacivat'ın, yeni nesil tarafından da tanınması gerektiğini düşündük. Günümüzde teknolojinin birçok imkanından faydalanarak ve özellikle bilgisayar ile değişik oyunlar oynama imkanı bulan çocuklarımız, bizim çocukluğumuzun tek eğlencesi olan Karagöz ile Hacivat'ı yakından tanıma fırsatı buluyorlar." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köylerde Karagöz Hacivat Seyirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement