Kur'an-ı Kerim Öğreniminde Yeni Sistem - Son Dakika
Güncel

Kur'an-ı Kerim Öğreniminde Yeni Sistem

Kur\'an-ı Kerim Öğreniminde Yeni Sistem

Zambak yayınlarının geliştirdiği Yapılandırıcı Eğitim Sistemi sayesinde öğrenciler Kur'an ı Kerim'i daha kolay öğrenecek.

25.12.2013 11:21

Zambak yayınlarının geliştirdiği Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) sayesinde öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i daha kolay öğrenecek.

Zambak yayınlarından yapılan açıklamaya göre, müfredata yeni giren 9. sınıf Kur'an-ı Kerim öğrenimi dersi, Yapılandırıcı Eğitim Sistemi ile daha kolay ve eğlenceli hale geliyor. Yayınevinin, lise düzeyindeki öğrenciler için çoklu zeka uygulamalarını dikkate alarak yeni bir yöntemle hazırladığı kitap, Kur'an-ı Kerim dersiyle ilgili konuları en doğru şekilde öğretmeyi amaçlıyor.

Birçok öğretmeninin önerileri ve öğrencilerin gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanan kitap, küçük parçalar halinde bölümlere ayrıldı ve bu bölümler etkinlikler ve testlerle zenginleştirildi. Her bölümü resim, fotoğraf, bilgi notu ve vecizeler gibi görsellerle daha kolay hale getirilen kitap, akıcı ve özlü bir konu anlatımı ile etkinlikler ve ölçme değerlendirme testlerine yer vererek öğrenciye kolay bilgi akışını sağlıyor. Ayrıca bölüm başlarında verilecek ödevler belirlenerek faaliyet yönlendirmeleri de yapılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü, şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim bizlere okunması, anlaşılması ve ibret alıp hayatımıza yansıtılması amacıyla indirilmiş ve tek harfi bile değişmeden elimize kadar gelmiş, hem dünyamızı hem de ahiretimizi aydınlatıp huzura kavuşturan son ilahi kitaptır. Bize düşen, bu kitabı gönülden sevip okuyabilmek, doğru bir şekilde anlayıp hayatımıza yansıtabilmektir. Bunun için de mutlaka sevgi, kararlılık ve sabır ile hareket edilmelidir. Bu kitapla Kur'an-ı Kerim'in doğru okunabilmesini, çok okunan bazı sure ve ayetlerin anlaşılabilmesini ve ezberlenebilmesini hedefledik." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kur'an-ı Kerim Öğreniminde Yeni Sistem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement