LC Waikiki'nin Tasarım Yarışması'nda Finalistler Belirlendi - Son Dakika
Güncel

LC Waikiki'nin Tasarım Yarışması'nda Finalistler Belirlendi

LC Waikiki\'nin Tasarım Yarışması\'nda Finalistler Belirlendi

Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, 30 yaşını aşmamış Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerini ve yeni mezunlarını "Yenilik Sensin Moda Tasarım Yarışması" ile buluşturdu.

21.10.2013 14:27

Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, 30 yaşını aşmamış Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerini ve yeni mezunlarını "Yenilik Sensin Moda Tasarım Yarışması" ile buluşturdu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen birinci jüri değerlendirmesi ile tüm dosyalar titizlikle incelendi ve ilk 10'a kalan finalistler belirlenmiş oldu.

Ön kayıtların 16 Nisan'dan itibaren www.yeniliksensin.com adresinden yapıldığı yarışmaya son katılım tarihi 16 Ağustos 2013 olarak duyuruldu. Yarışmaya göre katılımcılar, LC Waikiki'nin belirlediği kategoriler arasından seçtiği ürün üzerinde yeni bir "detay" tasarlayarak (nakış, desen, işleme vb…) yarışmaya başvurdu.

Bu yıl ilk kez gerçekleşen yarışmanın konusu ise "Detayda Moda"ydı. Koordinatörlüğünü Moda Tasarımcısı Özgür Masur ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeşim Bağrışen'in yaptığı yarışmanın ilk jüri toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Jüri üyeleri 92 yarışmacıya ait toplam 282 dosyayı teker teker inceleyerek 10'a düşürdü. Jüri yüzlerce tasarım arasından seçimini yaparken; tasarımların yenilik yaratma ve özgünlük düzeyi, uygulanabilirliği ve giyilebilirliği, malzeme seçiminin detayla ilişkilendirilmesindeki yenilik, detayın tasarımla uyumu gibi kriterleri göz önünde bulundurdu.

Yarışmacılardan Çiğdem Küçük, iki tasarımıyla finale kalırken diğer finalistler ise Tuğçe Yıldırım, Gözde Yalabık, Meva Beceren, Müge Özdemir, Dila Gümürçinler, Eymen Atayolu, Nazlıcan Karahan ve Yasemin Biricik Tüjümet oldu.

Aralarında Moda Tasarımcısı ve Yarışma Koordinatörü Özgür Masur, Stil Danışmanı Deniz Marşan, LC Waikiki Moda Danışmanı ve Yarışma Koordinatörü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeşim Bağrışen gibi moda dünyasına yön veren isimler ile LC Waikiki CMO'su Maria Comfort ve LC Waikiki Tasarım Ekibi'nden isimlerin yer aldığı özel jüri tarafından oylanan tasarımlar sonucunda finale kalan 10 tasarım, LC Waikiki tarafından üretilecek ve özel bir ödül töreni ile sergilenecek.

Önümüzdeki aylarda düzenlenecek ve kazanan 3 tasarımın açıklanacağı ödül töreninde, kazanan tasarımların sahiplerine para ödülü verilecek. Birincinin 10.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada ikinci olan tasarımın sahibi 7.500 TL ve üçüncü olan tasarımın sahibi 5.000 TL, sosyal medya birincisi ise Ipad Mini kazanacak.

Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, gelecek sezonlarda da modaya ve gençlere yönelik yepyeni yarışmalarla karşınıza çıkacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel LC Waikiki'nin Tasarım Yarışması'nda Finalistler Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement