LİSELİ ÇİFTÇİLER EKİYOR, ÜRETİYOR, HASAT EDİP SATIYOR - Son Dakika
Güncel

LİSELİ ÇİFTÇİLER EKİYOR, ÜRETİYOR, HASAT EDİP SATIYOR

MERSİN'in Erdemli ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) öğrencileri, 3 ay önce uygulama sahasına dikilen brokoli ve lahananın hasadını yaptı.

30.12.2022 16:17  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Erdemli ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) öğrencileri, 3 ay önce uygulama sahasına dikilen brokoli ve lahananın hasadını yaptı. Öğrenciler, hem öğrenmenin hem de üretmenin sevincini birlikte yaşadı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arasında yapılan protokol kapsamında, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Esntitüsü tarafından Tarım Lisesi'ne uygulama tarlası olarak ayrılan 2 dönümlük alana dikilen brokoli ve lahanaların hasadı öğrenciler ve protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı. Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu beraberinde, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, Tarım Lisesi Müdürü Mehmet Tekin, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte brokoli tarlasına girerek hasat gerçekleştirdi.

'NE EKERSEN ONU BİÇERSİN'

Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, "3 ay önce öğrencilerimiz ile birlikte bu alana brokoli ve lahana fidelerini dikmiştik. Şimdi diktiğimiz brokoli ve lahanaların hasadını yapıyoruz. 'Ne ekersen onu biçersin' sözünün en güzel örneği bu olsa gerek. Öğrencilerimizin uygulamalı olarak gördüğü eğitim neticesinde çok güzel bir üretim gerçekleştirmişler. Bu işte emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'ne çok teşekkür ederim. İnşallah bu tür projeler ilçemizde artarak devam edecektir" dedi.

6 BİN ADET BROKOLİ VE LAHANA HASADI YAPILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Koca ise, "Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin 3 ay önce diktiği 6 bin adet brokoli ve lahana ürünlerinin hasadı için bir araya geldik. Böyle güneşli bir günde böyle güzel bir hasat yapmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu projede emeği geçen Erdemli Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim? diye konuştu.

'HEM ÖĞRENİYORUZ HEM ÜRETİYORUZ'

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ravza Senem Çatal, "Ben tarımı seven bir kişi olarak Tarım Lisesi'nde okumak bana çok mutluluk veriyor. 3 ay önce arkadaşlarımız ile birlikte bu tarlaya brokoli ve lahana dikmiştik şimdi ise diktiğimiz ürünlerin hasadını yapıyoruz. kendimiz diktik, gübre verdik, su verdik ve hasat yapıyoruz. Hem öğreniyoruz hem de üretiyoruz. Bu da bizlere çok mutluluk veriyor? ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Mustafa Dölek ise tarlada çalışmanın, üretmenin insanı mutlu ettiğini kaydetti.

LİSELİ ÇİFTÇİLER EKİYOR, ÜRETİYOR, HASAT EDİP SATIYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel LİSELİ ÇİFTÇİLER EKİYOR, ÜRETİYOR, HASAT EDİP SATIYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement