Mengüç, İmarcılarla Kartepe'de Toplandı - Son Dakika
Güncel

Mengüç, İmarcılarla Kartepe'de Toplandı

Mengüç, İmarcılarla Kartepe\'de Toplandı

Mengüç, ilçe belediyelerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile Kartepe'de bir araya geldi.

14.09.2012 18:34

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, ilçe belediyelerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile Kartepe'de bir araya geldi. İmar konularında yaşanan problemlerin görüşüldüğü toplantıda gündemde önemli bir yer tutan, orta hasarlı binalarla ilgili son gelişmelerde masaya yatırıldı.

Kocaeli'de ki İlçe Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlükleri yetkililerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı nezaretinde ilçelerde düzenledikleri aylık buluşmasına bu ay Kartepe Belediyesi ev sahipliği yaptı. Daire Başkanı Gökmen Mengüç'ün önderliğinde Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Bali Holat ile Efkan Atmaca'nın ev sahipliğinde Yazıcılar Otel'de gerçekleşen toplantıya ilçe belediyelerinden başkan yardımcıları ve müdürlük yetkilileri nezlinde katılım sağlandı.

Toplantı, Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Ferda Özparlak'ın ilçenin özellikleri, plan durumu ve kent merkezi projesini tanıttığı sunum ardından start aldı. Kartepe'de ki toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, ilçe belediyelerindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin karşılaştığı imar konularında ki problemlerin çözümünde izleyecekleri yolları ilgili mevzuatlar ışığında nasıl yapacakları konusunda aydınlattı.

Mengüç, gündemde yer alan orta hasarlı binaların durumu ile ilgili açıklamalarda bulunduğu toplantıda, Kocaeli sınırları içindeki orta hasarlı binaların akibeti ile ilgili olarak, ruhsatlı güçlendirme yapan yapı sahiplerine yapı kullanma izin belgesi düzenlenmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından gerekli olan kararın alındığı bilgisini de verdi. Orta hasarlı binaların durumu ile ilgili valilik makamınca vatandaşa gönderilecek tebligatların durumu hakkında da bilgi aktaran Mengüç, orta hasarlı binasını ruhsatsız güçlendiren yada güçlendirme yapmayanların tebligattan sonra bakanlıktan lisans alan firmalara binasını incelettireceğinin bilgisini de verdi. Konunun çözümünün valilik makamında olduğunu hatırlatan Mengüç, bu konuda izlenecek yolun netleşmesi ardından konu hakkında bilgilendirmenin ilçe belediyelerinin müdürlüklerine aktarılacağını da kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mengüç, İmarcılarla Kartepe'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement