Merkezi Sınavların İlk Oturumu Yarın Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Merkezi Sınavların İlk Oturumu Yarın Yapılacak

Merkezi Sınavların İlk Oturumu Yarın Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'nın birinci oturumu yarın yapılacak.

27.11.2013 11:44

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'nın birinci oturumu yarın yapılacak. Ortak sınavlar, günde 3 olmak üzere, 2 günde 6 oturum halinde gerçekleştirilecek.

Ortak sınavların birinci gün oturumunda saat 9.00'da Türkçe, saat 10.30'da matematik, saat 12.00'de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapılacak. Cuma günü yapılacak sınavların ikinci gün oturumunda ise saat 9.00'da fen ve teknoloji, saat 10.30'da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, saat 12.00'de yabancı dil sınavları yapılacak. Her sınav için 40'ar dakika süre verilecek. Öğretmenler, sınavlarda kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirilecek. Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8. sınıf öğrencileri ayrıca PYBS'ye (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) girmeyecek, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ile değerlendirilecek. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacaklar.

-4 GÜN TATİL-

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin ortak sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi, e-okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayınlanacak. Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunacak. Bakanlıkça, ortaöğretim ortak sınavlarına ilişkin yayınlanan kılavuza göre, sınavlara girmek için ücret yatırılmayacak. E-okul sistemine kayıtlı 8. sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacak. Yurt dışında bakanlığa bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler, bu kılavuzda yer alan ilgili formu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya konsolosluk yetkililerine onaylatacak. Gerekli belgeler posta yoluyla gönderilebilecek, faksla bildirilen formlar kabul edilmeyecek.

Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders olmayacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, sınav günlerinde idari izinli sayılacak ve bu öğrenciler hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil yapacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Merkezi Sınavların İlk Oturumu Yarın Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement