Meyve ve Sebzeler Benzedikleri İnsan Organlarına Faydalı - Son Dakika
Güncel

Meyve ve Sebzeler Benzedikleri İnsan Organlarına Faydalı

Meyve ve Sebzeler Benzedikleri İnsan Organlarına Faydalı

Uzmanlar, yaz ve kış aylarında sofraları süsleyen meyve ve sebzelerin şekillerinin faydalı oldukları organlara benzediğini dile getirdi.

08.01.2012 12:15

Uzmanlar, yaz ve kış aylarında sofraları süsleyen meyve ve sebzelerin şekillerinin faydalı oldukları organlara benzediğini dile getirdi. Salkımı kalbe benzeyen üzümün kalbe yararı olduğunu belirten uzmanlar, böbreğe benzeyen fasulyenin ise böbreğe faydalı olduğunu bildirdi.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar, meyve ve sebzelerin en fazla şekil olarak benzedikleri organlara faydalı olduğunu belirtti. Tayar, dilimlenmiş havucun kesitinin insan gözüne benzediğini belirterek, "Kivi, E ve C vitamini zenginidir. Ortadan kesilmiş domates dört kompartımanlı görülür. Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur. Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir. Nar çekirdekleri,

kan hücrelerine benzerlik gösterir. Nar, kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır. Zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olur. Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür. Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir. Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir" dedi.

Bu arada küçük bir beyin görünümünde olan cevizin beyin fonksiyonları için faydalı olduğu belirtilirken, böbreğe benzeyen fasulyenin de böbreklere faydalı olduğu bildirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meyve ve Sebzeler Benzedikleri İnsan Organlarına Faydalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement