Mezar Yeri Tartışma Konusu Olan Eski Nazi Subayının İtalya'da Gömüldüğü Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Mezar Yeri Tartışma Konusu Olan Eski Nazi Subayının İtalya'da Gömüldüğü Ortaya Çıktı

Mezar Yeri Tartışma Konusu Olan Eski Nazi Subayının İtalya\'da Gömüldüğü Ortaya Çıktı

İtalya'da geçen ay ölen ve mezar yeri büyük tartışma konusu olan savaş suçlusu eski Nazi subayı Erich Priebke'nin mezarının İtalya'da bir cezaevinde olduğu belirtildi.

07.11.2013 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da geçen ay ölen ve mezar yeri büyük tartışma konusu olan savaş suçlusu eski Nazi subayı Erich Priebke'nin mezarının İtalya'da bir cezaevinde olduğu belirtildi.

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden "La Repubblica"nın haberine göre, mezar yeri tartışmalara yol açan ve mezar yeri olarak gündeme gelen bazı yerleşim yerlerinde olayların çıkmasına neden olan Priebke'nin İtalya'da bir cezaevinin mezarlığına defnedildiği bildirildi.

Haberde, mezarın bulunduğu cezaevinin sadece İtalya'da olduğu bilgisi verilirken, mezarın üstünde Priebke'ye ait olduğunu belli eden herhangi bir yazı ya da simgenin olmadığı, sadece tahta bir haçın ve ailesinin anlaması için mezar numarasının bulunduğu ifade edildi. Cezaevi bahçesinde yer alan mezarın üçüncü derece devlet koruması altında olduğu ifade edildi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında bir grup İtalyan partizanın 1944'te 33 Nazi askerini öldürmesine misilleme olarak 335 İtalyan gencinin katledilmesi olayında rol oynayan Nazi subayı Erich Priebke, 1995 yılında Arjantin'den iade ettiği İtalya'da 1997'de ömür boyu hapis cezası almış ancak ilerlemiş yaşından ötürü 1998 yılında cezası ev hapsine çevrilmişti. O tarihten bu yana Roma'nın kuzeyinde ev hapsinde kalan 100 yaşındaki Priebke, 11 Ekim'de öldükten sonra cenazesi gizlice kaldırılmıştı. Priebke'nin Roma'da ve Almanya'da gömülmesine izin çıkmamıştı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mezar Yeri Tartışma Konusu Olan Eski Nazi Subayının İtalya'da Gömüldüğü Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement