Naz, Artık Okula Kendisi Gidebilecek - Son Dakika
Güncel

Naz, Artık Okula Kendisi Gidebilecek

Naz, Artık Okula Kendisi Gidebilecek

Tokat'ta doğuştan bedensel engelli 7 yaşındaki Elif Naz akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu.

06.03.2013 15:22

Tokat'ta doğuştan bedensel engelli 7 yaşındaki Elif Naz akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından temin edilen akülü tekerlekli sandalyeyi Tokat Valisi Mustafa Taşkesen eşi Betül Taşkesen ile birlikte aileyi evinde ziyaret ederek teslim etti. Vali ve basın mensuplarını karşısında gören Naz ise konuşmak istemedi. Yapılan tüm ısrarlara rağmen konuşmamakta ısrar eden Naz'a Vali Taşkesen çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Taşkesen, "Bu kadar kamerayı kaç tane insan karşısında görmüştür? Siz gidince bana söyleyecektir. Tokat'ta engelli bireylere yönelik bu tür yardımlar devam edecek" diye konuştu.

Tokat'ta yaz aylanda inşaat işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası Hakan Bozdemir ise kızının okula kendisinin gidip gelebileceğinden mutlu olduklarının söyledi. Doktorların kızının yürüme şansının olmadığını söylediklerini ifade eden Bozdemir, "Doktorlar yürüme umudu vermedi. Yürüyeceğini bilsem elimden gelen her şeyi yaparım. Sağ olsun devletimiz bu yönden engellilere çok yardımı oluyor" dedi. Anne Bahar Bozdemir ise kızını okula getirip götürürken çok zorluk çektiğini ama artık bu sorunu da aşacaklarını söyledi.

Öte yandan aile belediyeden evin yol seviyesinden birkaç metre aşağıda bulunması ve okulun girişinin engellilere göre dizayn edilmesi için yardım istedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Naz, Artık Okula Kendisi Gidebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement