Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ramazanda Barış ve İstikrar İçin Dua Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ramazanda Barış ve İstikrar İçin Dua Çağrısı Yaptı

Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ramazanda Barış ve İstikrar İçin Dua Çağrısı Yaptı

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ülkesinde artan güvenlik sorunlarına karşı barış ve istikrar için ramazanda dua edilmesi çağrısı yaptı. Tinubu, Müslümanlara birbirlerine ve komşularına karşı nezaket göstermelerini ve toplumda daha az ayrıcalıklı olanları desteklemelerini tavsiye etti. Nijerya'daki Müslümanların bu mübarek ayda ülkenin barışı ve istikrarı için dua etmeleri çağrısında bulunan Tinubu, ülkede yaşanan adam kaçırma, haydutluk ve terör saldırılarına dikkat çekti.

13.03.2024 00:59  Güncelleme: 01:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ülkesinde artan güvenlik sorunlarına karşı barış ve istikrar için ramazanda dua edilmesi çağrısı yaptı.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tinubu, ramazan vesilesiyle başkent Abuja'daki Devlet Başkanlığı konutunda düzenlenen Tefsir Programının açılışına katıldı.

Tinubu, burada yaptığı açıklamada, Müslümanlara birbirlerine ve komşularına karşı nezaket göstermelerini ve aynı zamanda toplumda daha az ayrıcalıklı olanları desteklemelerini tavsiye etti.

Nijerya'daki Müslümanların bu mübarek ayda ülkenin barışı ve istikrarı için dua etmeleri çağrısı yapan Tinubu, "Adam kaçırma, haydutluk ve diğer zorluklarla karşı karşıyayız." dedi.

Nijerya, farklı bölgelerde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla mücadele ediyor.

Ülkede 6-9 Mart'ta çoğunluğu öğrenci 500'den fazla sivil, terör örgütleri ya da silahlı gruplarca kaçırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ramazanda Barış ve İstikrar İçin Dua Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement