Nijerya'da köylere düzenlenen saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da köylere düzenlenen saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti

Nijerya\'da köylere düzenlenen saldırılarda 100\'den fazla kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın Plateau eyaletinde silahlı kişilerin köylere düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi kaçırılırken, evler de kundaklandı.

25.12.2023 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki köylere düzenlenen silahlı saldırılarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

100'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bokkos Bölge Başkanı Monday Kasa, yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin, Plateau eyaletinin Bokkos ve Barkin-Ladi bölgelerine bağlı köylere saldırılar düzenlediğini belirtti. Saldırılarda 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını kaydeden Kasa, çok sayıda kişinin de kaçırıldığı bilgisini paylaştı.

EVLER KUNDAKLANDI

Kasa, saldırılarda kaçırılanları bulmak için bölgeye güvenlik güçleri gönderildiğini söyledi. Saldırılarda çok sayıda evin kundaklandığını ifade eden Kasa, silahlı kişilerin köyde ele geçirdikleri gıda ürünlerini de yanlarında götürdüklerini açıkladı. Kasa, ekiplerin cesetleri toplamaya devam ettiğini ve sayının artabileceğini ifade etti.

Öte yandan Plateau Valisi Caleb Mutfwang, saldırıları kınayarak, güvenlik birimlerine sorumluları derhal yakalamaları talimatı verdi. Nijerya'nın Plateau eyaleti, son zamanlarda silahlı kişilerin saldırılarına sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da köylere düzenlenen saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement