Operasyonda Gözaltı Kararı Çıkan Polis Taziyeleri Kabul Ediyor - Son Dakika
Güncel

Operasyonda Gözaltı Kararı Çıkan Polis Taziyeleri Kabul Ediyor

Operasyonda Gözaltı Kararı Çıkan Polis Taziyeleri Kabul Ediyor

'Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan polis, operasyondan 3 gün önce 1.5 yaşındaki oğlunu kaybetmesi nedeniyle savcıdan izinli olarak evinde taziyeleri kabul ediyor.

07.08.2014 15:45

'Paralel yapı' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan polis, operasyondan 3 gün önce 1.5 yaşındaki oğlunu kaybetmesi nedeniyle savcıdan izinli olarak evinde taziyeleri kabul ediyor.

Edinilen bilgiye göre, paralel yapı iddialarına ilişkin "yasadışı dinleme" ayağı kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonlarında 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Operasyonda, gözaltı listesinde adı olan Polis Memuru Fatih Yılmaz'ın, 1.5 yaşındaki oğlu Tuğrul Selim Yılmaz, operasyondan 3 gün önce lösemi hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlunun cenazesini 4 Ağustos tarihinde baba ocağı Tokat'ın Akbelen beldesinde toprağa veren baba Fatih Yılmaz, hakkında soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıktı. Bu sırada Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba ocağında taziyeleri kabul eden meslektaşlarının oğlunun ölümünden habersiz gözaltına almaya giden polisler şok yaşadı. Acılı olay nedeni ile o sırada kayınpederinin evinde olan Yılmaz, telefonla meslektaşlarına bilgi vererek yerini bildirdi. Diyarbakır'da görevli olduğunu ve defin işlemleri için Tokat'ta olduğunu ifade eden Yılmaz'ın bu bilgilerini polis soruşturma savcısı Okan Özsoy'a bildirdi. Savcının talimatı ile Yılmaz'ın iletişim ve adres bilgileri tespit edildi ve olayın anlatıldığı tutanak tutuldu. Bu işlemlerin ardından da Yılmaz serbest bırakıldı.

"DAMADIM KAÇAK DEĞİL"

Yılmaz'ın kayınpederi Hüsamettin Sansar, torunun kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ve damadının taziyeleri kabul ettiğini kaydetti. Bazı basın yayın organlarında operasyonun olduğu gün damadının kaçak olarak lanse edildiğini ifade eden Sansar, "Damadım kaçak değil, taziyeleri kabul ediyor. Şu anda kaçak değil evimizde. Savcı bey gerekirse sonra arayarak İstanbul'a çağıracağını söylemiş. Buraya gelen polislerin o anda cenazeden haberleri yoktu. Emniyete gittiğini bildiler cenazesi olduğunu" diye konuştu.

Yılmaz'ın daha sonra savcılığa ya da emniyete çağrılarak ifade vereceği öğrenildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Operasyonda Gözaltı Kararı Çıkan Polis Taziyeleri Kabul Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement