Ortaylı'dan Şaşırtan Yangın Yorumu - Son Dakika
Güncel

Ortaylı'dan Şaşırtan Yangın Yorumu

Ortaylı\'dan Şaşırtan Yangın Yorumu

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangını 'düşündürücü' buldu.

22.01.2013 22:53  Güncelleme: 00:12

HABERLER.COM

Galatasaray Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı, üniversitede meydana gelen yangını değerlendirdi. Yangının öğretim görevlilerinin odalarının olduğu bölümde çıktığını söyleyen Ortaylı, ender bulunan kitapların da yanmış olabileceğini söyledi.

Yangında kendi ismini taşıyan kütüphanenin de yandığını aktaran Prof. Dr. İlber Ortaylı, yangını 'düşündürücü' olarak nitelendirdi. Ortaylı, binanın tekrar okul olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

"BAZI KİTAPLARIN BULUNMASI ÇOK ZOR"

NTV yayınına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, yangının Tevfik Efendi Köşkü'nde meydana geldiğini söyledi. Ortaylı, yangının meydana geldiği yerde dersliklerin olmadığını ve hocaların odalarının bulunduğunu söyledi.

Kendi kütüphanesinin de yandığını söyleyen Ortaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci katta, Hukuk Fakültesi'nde kurduğumuz bir kütüphane var. 6 bin kitabı da ben bağışlamıştım. Bazı kitaplar bulunabilecek belki ama bazılarının bulunması çok zor. Listesi elimizde var. Söndürmeden ne kadarı sağlam çıkar bilemiyorum. Ama çok üzgünüz. Binanın gayet müzeyyen işleri var. Bu bir ahşap bina değil aslında. Kagir olarak yapılmış bir bina, ara katları ahşap.

"YANGIN BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR"

Çok üzücü bir olay. Boğaz'daki okulların bu şekil yanması bizi düşündürüyor. Tekrar okul olarak kalması lazım. Yangındaki tek tesellimiz, bizim seminer kitaplığımız dışında ana kütüphanemizin caddenin diğer tarafında olması. Ön taraftaki tarihi bina çok zor kurtarılacak ama tekrar okul olarak kullanılması lazım."

"YANGIN ELEKTRİK KONTAĞINDAN OLABİLİR"

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga da yangından sonra edindiği bilgileri NTV canlı yayınında paylaştı.

Tolga, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini, yangın alarmından sonra ise güvenlik görevlilerinin yangına hemen müdahale ettiğini söyledi. Yangının söndürülmüş olduğu sırada çatıda tekrar başladığını aktardı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ortaylı'dan Şaşırtan Yangın Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement