Türsab Başkanı Ulusoy: "Turizm Sektörünün Böyle Bir Can Simidine İhtiyacı Vardı" - Son Dakika
Güncel

Türsab Başkanı Ulusoy: "Turizm Sektörünün Böyle Bir Can Simidine İhtiyacı Vardı"

Türsab Başkanı Ulusoy: "Turizm Sektörünün Böyle Bir Can Simidine İhtiyacı Vardı"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, devlet okullarının eğitim-öğretime başlayacağı tarihin Kurban Bayramı dolayısıyla14 Eylül’den 28 Eylül’e ertelenmesiyle ilgili, “Bu yıl hem iç turizm açısından, hem yurt dışından gelenlerde bir miktar azalma olduğu için Türk turizminin emniyet supabı olan iç turizmde bir rahatlama olacaktır.

22.08.2015 13:44

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, devlet okullarının eğitim-öğretime başlayacağı tarihin Kurban Bayramı dolayısıyla14 Eylül'den 28 Eylül'e ertelenmesiyle ilgili, "Bu yıl hem iç turizm açısından, hem yurt dışından gelenlerde bir miktar azalma olduğu için Türk turizminin emniyet supabı olan iç turizmde bir rahatlama olacaktır. Turizm sektörünün böyle bir can simidine ihtiyacı vardı" dedi.

Turizm sektörü temsilcilerinden ve tatil bölgelerinin belediye başkanlarından gelen talep üzerine okulların eğitim-öğretime başlayacağı tarih Kurban Bayramı dolayısıyla 14 Eylül'den 28 Eylül'e alınmıştı. Konuya ilişkin değerlendirilmelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, alınan kararı olumlu bulduklarını dile getirdi. Kararın önceden program yapılabilmesine olanak sağladığına değinen Ulusoy, "Son dakikada, son günde uzatılma veya idari izinli sayılma konusunda hükümet karar alıyordu. Şimdi ise bir ay önceden belirlenmiş hem iç turizm açısından, hem yurt dışından gelenlerde bir miktar azalma olduğu için Türk turizminin emniyet supabı olan iç turizmde bir rahatlama olacaktır. En önemlisi gidip tekrar döneceklerdi beş gün sonra tekrar bayrama gideceklerdi okullar açıldıktan sonra. Hem karmaşa olacaktı, hem trafik canavarı ile karşı karşıya kalacaklardı. Biz trafik kazalarının da azalacağını umut ediyoruz. Planlı yapılan bu uygulamanın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Tatilin uzamasının diğer sektörlere sekteye uğratmış olabileceğini söyleyen Ulusoy, "Tabi ki diğer sektörler sekteye uğramış olabilir ama 38-40 sektöre iş veren istihdam sağlayan turizm sektörünün böyle bir can simidine ihtiyacı vardı. Hükümeti almış olduğu bu karardan dolayı tebrik ediyorum. Gayet başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü planlı, programlı herkes artık eylül ayında okulların ne zaman açılacağını biliyor. Tatile ne zaman gideceğini biliyor. İlave tatil günlerini programa nasıl alacağını biliyor. Planlı bir döneme geçmiş olduğunu görüyoruz. Gelecek yılda böyle bir çakışma varsa şimdiden bunun tespitini yapmakta fayda var. Evet uzun bir tatil oluyor, sanayi sektörü sekteye uğruyor, inşaat sektörü sekteye uğruyor ama her ne olursa olsun planlı olması bizi fevkalade mutlu etmiştir. Taleplerimiz karşılandığı için de müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

Alınan kararın sadece devlet okullarını kapsaması, özel okulların kapsam dışında kalmasıyla ilgili olarak da Ulusoy, "Bence özel okullarda buna uyması lazım, çünkü bir karmaşa oluyor. Bence uygulamayı tekelden yapmakta fayda var" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türsab Başkanı Ulusoy: 'Turizm Sektörünün Böyle Bir Can Simidine İhtiyacı Vardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement