Özel İdarenin Faliyet Raporları Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Özel İdarenin Faliyet Raporları Kabul Edildi

Özel İdarenin Faliyet Raporları Kabul Edildi

Iğdır İl Özel İdaresi 2012 yılı faaliyet raporu kabul edildi.

09.03.2013 12:01

Iğdır İl Özel İdaresi 2012 yılı faaliyet raporu toplantısı Iğdır Valisi Ahmet Pek'in de katılımıyla İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Meclis Başkanı Cengiz Savaş kısa konuşmasının ardından İl Özel İdaresi'nin 2012 yılında yaptığı yatırımların İl Genel sekreteri Ferhat Akkuş tarafından meclis üyelerinin bilgisine sunulacağını ifade etti. 2012 yılı faaliyet raporunu açıklayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, 2012 yılında; mevcut bütçeyle son derece önemli yatırımlar yapıldığını kaydederek ulaştırmadan, içme suyu ve kanalizasyona, tarımdan, eğitime, sağlıktan, kültüre, imardan, emniyet hizmetlerine kadar yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine detaylı olarak bir sunum yaptı.

Genel Sekreter İl Özel İdaresi olarak vatandaşlarımıza hizmetin en kaliteli seviyede sunulmasının bilinci ve çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

İlimiz valisi Sayın Ahmet Pek ise yaptığı konuşmada; " Bu gün burada İl Özel İdaresi 2012 faaliyet raporu Genel Sekreterimiz tarafından sunuldu, Faaliyet raporunu şöyle bir incelediğimizde, İl Özel İdaresinin Iğdır gibi küçük bir il ve sınırlı bütçesiyle en iyiyi ve en güzel'i yapmak, Iğdır genelinde bütün alanlarda elinden geldiği kadar hizmet götüre bilme çabası içerisinde olduğunu açık bir şekilde görmekteyiz. Gönlümüz isterki insanımıza daha iyi hizmetler sunarak, insanımızın insan onuruna, haysiyetine yakışır bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Mevcut bütçe ile 2012 yılında yaptıklarımız belki gelecekte daha fazlasını yapmamızı gerektiren işleri görmemizi sağlamıştır. 2013'de ise yapacaklarımız daha sonra daha iyisini yapacaklarımızı görmemizi sağlayacaktır."dedi.

Pek sözlerine şöyle devam etti, Kısıtlı bütçeye rağmen ben inanıyorum ki burada bizim özel idaremiz iyi çalışmıştır. İyi çalışmaya da gayret etmiştir, mutlaka eksiklerde vardır olması da normaldir. Ama teşvikle, yanında olmakla eksikleri göstermekle eminim ki daha iyisini yapmaya gayret edeceklerdir ve ediyorlardır. Önemli olan burada kaynakların doğru yerlerde, doğru zamanda ekonomik olarak, verimli olarak kullanmaktır.

Sizler meclisimizin üyeleri seçilmiş insanlar olarak her biriniz bir alanı bir yeri temsil ediyor olmanız sebebiyle, alanlarınızın hangi eksikleri var, nelere ihtiyacı var ve bunların acil olarak hangisinin önce kapatılması gerekir bu konuda da sizlerin yardımı, desteği, teşviki olduğu sürece özel idare bunların yapılmasındaki gayret'i sarf edecektir. Doğu Anadolu projesi çerçevesinde büyük bir proje hazırladık; projede Iğdır geneli bütün köylerimizin eksik olan asfalt , kanalizasyon, köy konağı, köy içi yolları gibi projeler yer alıyor, proje kabul edildiği taktirde Iğdır genelinde bulunan tüm köylerimiz arzu ettiğimiz seviyeye ulaşacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından 2012 faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel İdarenin Faliyet Raporları Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement